По време на консултациите пред всяка една от партиите аз

...
По време на консултациите пред всяка една от партиите аз
Коментари Харесай

Радев: Партиите да съставят кабинет и да поемат отговорност за управлението

По време на консултациите пред всяка една от партиите аз повдигах въпроса за тяхното предложение за формула и за сформиране на кабинет, тъй като това е задачата на изборите. Партиите да сформират кабинет и да поемат отговорност за ръководството на страната. Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг в Атина, където е на публично посещаване.

Държавният глава не е сюрпризиран от препоръчаната кандидатура от ГЕРБ на Росен Желязков за министър председател:

„ По време на консултациите с ГЕРБ на моите въпроси те показаха своето отчаяние, че не могат да предложат държавно управление, тъй като няма поддръжка от партиите. И надлежно аз насочих вниманието към други европейски страни, където има и държавно управление на малцинството, като въпреки всичко някакъв излаз. Само, че това изисква отговорност и политическа храброст. Това е веднъж, който взеха решение да следва управлението на ГЕРБ и е обикновено те да предложат такова държавно управление. “

Президентът Радев счита, че едно такова държавно управление на малцинството носи опасности и това е нещо ново за нашата политическа система. Той удостовери, че на следващия ден ще отиде в Народното събрание, където се чака да бъде гласуван проектокабинетът „ Желязков “.

Президентът разяснява и външнополитически тематики. „ За голямо отчаяние, държавното управление на Република Северна Македония не е готово за поста по доста аргументи. Необходимо е познаване на интернационалното право, каквото очевидно няма. Когато се подпише интернационален контракт, той би трябвало да се извършва от всички последващи държавни управления, а не да се ревизира. Липсват знания по конституционно право. Явно няма знания и във връзка с европейското законодателство ”, е мнението му.

„ Трябва да има обикновени знания по повод права на индивида. В България ние не бием хора, които показват друга еднаквост. Не стреляме по техните клубове, не ги палим, не ги държим надалеч от всевъзможни позиции в администрацията. Има на какво да се научи това държавно управление, ние сме подготвени да помогнем. Ние поддържаме РСМ, постоянно сме го правили, по нейния европейски път. Готови сме да окажем помощ, където има недостиг на знания и политическа воля ”, добави Радев.

trud.bg
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР