По време на Конференцията на ООН за климата (COP28) в

...
По време на Конференцията на ООН за климата (COP28) в
Коментари Харесай

Защитата на климатичните бежанци изисква правна дефиниция

По време на Конференцията на Организация на обединените нации за климата (COP28) в Дубай предходната година термините „ климатични мигранти “ и „ климатични бежанци “ отекнаха мощно в заседателните зали и панелите. Тези етикети бяха буйно употребявани от високопоставени чиновници на Организация на обединените нации, външни заинтригувани страни, учени и деятели, борещи се с последствията от изменението на климата.

По време на панелна полемика подчертах, че тези термини нямат правна тежест и попитах за нуждата от характерна правна отбрана за засегнатите от разселването, породено от климата. Въпросът ми беше бързо затворен от уредниците на панела, изненадвайки присъстващите.

Мислите ми бързо се насочиха към доста хора, разселени заради изменението на климата, които познавах: бежанците от Еквадор, които дойдоха в Ню Йорк, търсейки леговище от екологичните разтърсвания вкъщи, дамите в островите Сундарбан в Западен Бенгал, изправени пред бедствия, провокирани от климата, само че не мога да се преместя, и доста от моите съседи в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР