По време на конференцията Game Developers Conference 2018, която ще

...
По време на конференцията Game Developers Conference 2018, която ще
Коментари Харесай

Nvidia подготвя технологията RTX Ray Tracing за графичните процесори Volta

По време на конференцията Game Developers Conference 2018, която ще се състои при започване на идната седмица, компанията Nvidia ще анонсира новата технология RTX Ray Tracing.
Информацията е на известния уеб-портал Videocardz, който цитира свои индустриални източници. Тази технология дава опция за основаване на изображения с кинематографско качество. Разработчиците на видеоигри могат в действително време да употребяват функционалности като гланцово отражение (Glossy Reflections), районирани сенки (Area Shadows) и фоново затъмнение на обектите (Ambient Occlusion).



В описанието на продукта се споделя, че това е „високо усъвършенствана технология за трасиране на лъчите за графичните процесори Volta„. По този метод, потреблението на RTX технологията във видеокартите с архитектура Pascal и по-надолу, остава под въпрос. Технологията RTX ще бъде осъществена в съставния елемент Ray Tracing в софтуерния комплект Nvidia GameWorks.

Освен това, Nvidia работи взаимно с Microsoft върху основаването на програмния интерфейс Ray Tracing API за RTX, който ще се поддържа от съвсем всички модерни игрови енджини, в това число Unreal Engine 4, Frostbite и Unity.

Към сегашен ден, RTX технологията е налична за някои разработчици, като бета версия. Това са EA Games, Remedy (създателите на Quantum Break), 4A Games и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР