По време на конференция за дигиталните валути в Сеул Кристалина

...
По време на конференция за дигиталните валути в Сеул Кристалина
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева отправи предупреждение за сектора на криптовалутите

По време на конференция за цифровите валути в Сеул Кристалина Георгиева, началник на Международния валутен фонд (МВФ), обърна внимание на нуждата от регулации в областта на криптовалутите.

Тя призна капацитета за нововъведения в бранша на криптовалутите, като в това време акцентира изключителната значимост на регулирането им, без да се попречва тяхното развиване.

Георгиева предизвести за дестабилизиращото влияние на нерегулираните криптовалути върху световната финансова непоклатимост. Тя посочи риска от бързото приемане на криптовалутите да наруши основни финансови системи и макроикономиката в международен мащаб.

Основният фокус на МВФ остава основаването на ефикасни и взаимосвързани финансови системи. Георгиева удостовери уговорката си за намаляване на рисковете, свързани с крипто, посредством композиция от регулации и софтуерни достижения.

Тя акцентира на капацитета на добре създадените правила да направляват и предизвикват нововъведенията:

Георгиева акцентира основната роля на основателите на политики при оформянето на цифровите финанси. Тя прикани за интензивно присъединяване, а не за риск от закъснение, като уточни напредъка на Индия в региона на цифровата инфраструктура като образцов опит за учене от напредналите стопански системи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР