По време на конференция във Вашингтон, един от първите хора,

...
По време на конференция във Вашингтон, един от първите хора,
Коментари Харесай

Бъз Олдрин: време е да колонизираме Марс, за да спасим вида си


По време на конференция във Вашингтон, един от първите хора, стъпили на Луната, Бъз Олдрин, съобщи, че колонизирането на Марс е единственият ни късмет за избавление на човешкия тип.

Според екс-космонавта NASA и фирмите от ранга на SpaceX и Blue Origin би трябвало да спрат да залагат на безпилотни задачи към космоса и да стартират да изпращат групи хора към алената планета.
 Как ще наподобява SpaceX база на Марс
Как ще наподобява SpaceX база на Марс

Плановете на Мъск за идващите няколко години

Олдрин счита, че изпращането на роботи към Марс е безпредметно и е време " ходещи, дишащи, живи хора " да стартират да обхождат Марс.

За момента NASA възнамерява да изпрати хора на Марс чак през 2033 година, като проектите на галактическата организация са много неразбираеми и постоянно изменящи се, отбелязва Олдрин.

SpaceX има намерение да изпрати личен екип и да сътвори първата база на Марс през 2028 година, само че съгласно Олдрин сходни задачи би трябвало да се осъществят допустимо най-скоро.

Според думите на космонавта, напъните на всички насочени към космоса начинания би трябвало да бъдат обединени, защото става въпрос за идея, засягаща цялото човечество, а не обособени компании или страни.
 Колко ще костват билетите на Мъск до Марс
Колко ще костват билетите на Мъск до Марс

И какъв брой надалеч от действителността е милиардерът
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР