По време на конференция, посветена на сигурността и управлението на

...
По време на конференция, посветена на сигурността и управлението на
Коментари Харесай

NewEurope: Българският премиер Борисов определи мигрантската програма на ЕС като „пълен провал“


По време на конференция, отдадена на сигурността и ръководството на миграцията в Западните Балкани, извършена в Брюксел, българският министър-председател Бойко Борисов разкритикува политиката на миграция и даване на леговище на Европейски Съюз, написа NewEurope.

Борисов, чиято страна сега е поела председателството на Съвета на Европейски Съюз предложи редица решения, с които „ хаосът “, породен в Европейски Съюз от мигрантската политика, да бъде решен.

Борисов се опълчи на изказванията на европейския комисар за миграцията Димитрис Аврамополус, който по-рано съобщи, че програмата на Европейски Съюз за преразпределяне на мигрантите е „ сполучлива европейска история “.

Българският министър-председател дефинира актуалната стратегия като „ цялостен неуспех “, добавяйки, че невъзможността на систематичните партии в Германия и Австрия да образуват обичайни ръководещи обединения е породено от неспособността на предходните държавни управления при оправянето с рецесията и по време и след бежанската вълна от 2015 година

„ Трябва да признаем, че програмата за преразпределяне и заселване на Европейски Съюз е неуспех, както и нашата дипломация. Вместо да спорим между тях какъв брой мигранти би трябвало да се одобряват, би трябвало да открием различен метод за деяние “, съобщи българският министър-председателя. Той предложи външните граници на Европейски Съюз да бъдат усъвършенствани и засилени, да се развие явен аршин за различаването на бежанците от икономическите мигранти и да може измежду тях да се откриват и евентуалните терористи. Борисов насочи и противоречивото решение, че Европейски Съюз би трябвало да построява обекти по границите на страните, обхванати от война за там да се обработват данните на мигрантите, преди да напущат своите родини и даже да бъдат окуражавани да се връщат там.

„ Не разбирам за какво би трябвало да изтичане милиарди евро в стопанските системи на страни като Афганистан, Либия и Сирия, с цел да поправяме вредите, нанесени от различен. Трябва да мислим по какъв начин да подготвим хората от тези страни да се завръщат и да си оправят личните стопански системи “, уверен е Борисов.

И България, и Румъния са получили „ зелена светлина “ от Европейска комисия, с цел да се причислят към Шенгенската зона, само че тъй като приемането в нея изисква консенсус, те са блокирани от група страни, включваща Франция, Германия и Холандия.

Миналата неделя вътрешният министър на немската провинция Бавария Йоахим Херман се опълчи на влизането на България в Шенген. Според него разширението за зоната не може да се реализира за сметка на сигурността на немските жители. „ В дълготраен проект участието на България и Румъния в Шенген е освен желателно, само че и наложително, само че сега българското влизане е под въпрос “, съобщи Херман.

По време на визитата си в Брюксел Борисов не загатна никоя страна по име, само че съобщи, че „ Европа “ би трябвало да престане да си намира мотиви да стопира България от участие в Шенген, поради че страната, съгласно него „ е най-хубав бранител на външните граници на Европейски Съюз “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР