По време на карантината много от нас видяха промяна в

...
По време на карантината много от нас видяха промяна в
Коментари Харесай

ВЪВ ФОРМА ПРЕЗ ЗИМАТА: 8 начина да стопите мазнините около корема

По време на карантината доста от нас видяха смяна в килограмите си и това е обикновено. Всички ние преминахме през огромен брой промени, с които до момента не се бяхме срещали. Стресът от вируса, изолацията, работата от у дома, затварянето на детски градини и учебни заведения, оправянето с онлайн образованието и още доста въздействат освен на психическото ни положение, само че и на физическото.

Според Американския институт за премерване на напрежението, има връзка сред повишението на кортизола (хормонът на стреса) и напълняването, като по-специално то се следи в увеличение на към корема.
свързани новини8016на 07.09.202111747на 28.03.2021
От позиция на здравето, към са постоянно срещано терзание. „ Независимо от тежестта ви, ние знаем, че коремните мазнини усилват риска от инсулинова устойчивост и диабет вид 2, сърдечносъдови болести, инсулт и даже колоректален рак “, изяснява доктор Ясмин Ахунджи пред InStyle. Коремните мазнини също са рисков фактор за метаболитен синдром, който включва положения като високо кръвно налягане, кръвна захар и холестерол, даже и в случай че сте младеж.

Намаляването на коремните мазнини може да бъде даже по-трудно за дамите в някои случаи. На първо място, те нормално имат по-висок % телесни мазнини от мъжете. И на всичкото от горната страна е елементарно да се качат коремни мазнини, изключително по време на менопаузата, когато равнищата на хормоните спадат и способстват за по-бавен метаболизъм.

Понякога загубата на мазнини към може да бъде породена от доста дребни промени, като включването на пълнозърнести храни или авансово обмисляне на ястията благодарение на експерт. След това, несъмнено, идват по-общите привички, като какъв брой алкохол пиете и какъв брой добре се справяте със напрежението, който може да се отрази на храненето. Към това можем да прибавим и неналичието на придвижване, която ще се усили през идващите месеци с по-студено време.

Ето по какъв начин да премахнете към даже и вкъщи

1. Заредете се с протеин, фибри и здравословни мазнини
Вероятно най-хубавият метод да се отървете от коремните мазнини е да сведете до най-малко модифицираните храни, изключително рафинираните въглехидрати и захари, когато това е допустимо. За да стане ясно, това не значи, че в никакъв случай не би трябвало да ядете тези неща, които ви харесват, само че намаляването на въглехидратите потвърдено води до загуба на мазнини. На тяхно място прибавете повече протеини, пълнозърнести храни и здравословни мазнини, оповестява Tialoto.bg.

Също по този начин е добре да се заредите с фибри. „ Това е изключително значимо при ръководството на тежестта, риска от хронични болести и редовността на стомашно-чревния тракт “, споделя Джаклин Лондон пред InStyle. Започнете с растителна диета, включваща доста пълнозърнести храни, мисо, темпе, кимчи, артишок, аспержи и банани. Ще заситите глада си с богати на протеини здравословни мазнини, в това число морски блага, ядки и семена, фасул, леща, нахут и грах.

2. Намалете алкохола
Ако всеки ден пиете по няколко алкохолни питиета по време или след хранене, може би е време да измененията навика си. Според доктор Ахунджи, прекомерно многото алкохол се свързва с образуването на коремни мазнини. Това даже се следи единствено при прибавянето на една спомагателна напитка на ден. Все отново не забраняваме алкохола изцяло, само че по-скоро ви съветваме да го сведете до най-малко. Проучвания демонстрират, че е най-добре да се придържате към най-много две питиета, когато става въпрос за вино, коктейл или друга алкохолна напитка.

3. Яжте по-често
За да поддържате метаболизма си, Лондон предлага да се храните поредно на всеки три до четири часа. Това значи да не пропускате храненията, изключително закуската. Уверете се, че сте постоянни, като денят ви би трябвало да стартира с високо наличие на протеини и фибри. Според Лондон, постоянното и постоянно хранене ще предотврати преяждане на вечеря или пък възприятие на апетит.

4. Пийте доста вода
Адекватната хидратация постоянно ще бъде значима за вашето здраве. „ Въпреки че няма директна връзка сред водата и загубата на тегло, поддържането на подобаваща хидратация ви оказва помощ да останете будни, заредени с сила и оказва помощ на тялото ви да работи безпроблемно “, споделя Лондон.

Няма една точна формула за вярна хидратация, тъй като тялото и тежестта на всеки от нас са разнообразни. За множеството хора Лондон предлага да се пият сред 1 и 2,5 литра дневно, като тук се изключват кафето и чаят. Ако упражнявате, прибавете още 500-700 мл. Яденето на повече богати на вода плодове и зеленчуци също ще ви помогне да останете по-хидратирани.

Няма една точна формула за вярна хидратация, тъй като тялото и тежестта на всеки от нас са разнообразни. За множеството хора Лондон предлага да се пият сред 1 и 2,5 литра дневно, като тук се изключват кафето и чаят. Ако упражнявате, прибавете още 500-700 мл. Яденето на повече богати на вода плодове и зеленчуци също ще ви помогне да останете по-хидратирани.

5. Планирайте храненията си
Подготовката на храненето е освен това от организация. Тя ви разрешава да ядете ястия, които ще ви заредят с сила и ще ви обезпечат нужните микроелементи. Ако не желаете да ядете едно и също нещо всеки ден или пък желаете да сте спонтанни в избора си, това е изцяло задоволително. Лондон предлага да определите няколко ястия, които знаете, че можете да сготвите даже и когато сте изтощени или уплашени. Снабдете хладилника и шкафовете си със съставките за тези ястия, с цел да си създадете проект, към който ще се придържате.

Когато отслабваме, постоянно си мислим, че би трябвало да пропуснем десерта. Това обаче е мит. Просто се стремете да не ядете прекалено много захар, която е скрита в авансово приготвени смутита или други сладки питиета. Също по този начин стойте надалеч от сосове и дресинги за салати, които не са приготвени от вас самите.

6. Яжте деликатно
Докато подхождате с внимание към приготвянето на ястието, продължете този развой и по време на самото ястие. Това може да понижи напрежението и да ви разреши да се заситите по-бързо. Въпреки че задачата на деликатното хранене не е загуба на тегло или понижаване на мазнините, изследване от 2017 година открива, че това е по-здравословен метод да се наслаждавате на храненията си и вероятно може да бъде привързан с поддържането на здравословно тегло. Това е по този начин, тъй като най-много забавяте темпото, слушате сигналите за апетит и вършиме избора на храна по-внимателно.

7. Редовни извършения и сън
Не всичко зависи от избора на диета. Както всички знаем, тренировките са главен фактор за загуба на коремни мазнини. Но единствено упражненията за стомах не са методът, по който да решите казуса си. Подобно на храненето, поддържането на поредна подготвителна стратегия е ключът към стремежи резултат. Важно е да намерите вярната формула за вас и да я изпълнявате всеки ден.

Сънят също е доста по-голям, в сравнение с си мислите, за контролиране на тежестта и понижаване на риска от сърдечни болести. „ Промените на цикъла на спане също може да бъдат свързани с хормонални промени, тъй че последователното увеличение на равнището на интензивност посредством композиция от силови тренировки и кардио може да ви помогне както да изградите чиста телесна маса, по този начин и да подобрите качеството на съня “, споделя Лондон. По този метод може да постигнете нужните си седем до девет часа спане на нощ.

8. Контролирайте напрежението
Едва ли е загадка, че стресовото хранене се следи все по-често в света. Именно по тази причина поддържането на ниски равнища на стрес е главен приоритет за здравословното ръководство на тежестта. Както казахме по-рано, хормоните на напрежението, като кортизол, могат да допринесат за образуването на мазнини в корема. „ Когато кортизолът е хронично нараснал, може да се следи нарушаване на съня, наддаване на тегло, мускулна уязвимост, промени в настроението, тревога и отмалялост “, споделя доктор Ахунджи.

Добрата вест е, че всичко нагоре може да ви помогне да балансирате равнищата на кортизол и да поддържате хормоните на щитовидната жлеза в естествени равнища. Преминаването към уравновесена диета, упражненията и постоянният сън, медитация, тренировки и деликатният метод към храната са ключът към мечтаната фигура.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР