Защо присъдите на Proud Boys имат значение: Те плашат останалите от MAGA направо

...
По време на изслушванията за произнасяне на присъдите за петимата
Коментари Харесай

По време на изслушванията за произнасяне на присъдите за петимата Proud Boys, осъдени за някои от най-тежките престъпления, свързани с въстанието от 6 януари, крокодилските сълзи течаха. Може би надявайки се на милост от назначения от Доналд Тръмп федерален съдия, Тимъти Кели, един след друг членове на неофашистката банда твърдяха, че са видели грешката на пътя им и обещаха да вървят по по-добър път от тук нататък.

Доминик Пецола, който се присъедини към групата само седмици преди атаката от 6 януари, се обяви за „променен и смирен човек“, готов да се върне към спокоен живот като аполитичен баща и партньор на приятелката си. Джоузеф Бигс, който беше функционално втори командир на Гордите момчета в деня на бунта, заяви: „Бях съблазнен от тълпата“, преди да твърди, че „много съжалява“. Лидерът на "Гордите момчета" Енрике Тарио заяви, че "огромно съжалява" и нарече ченгетата, на които наклепа бандата си, "герои".

Няма значение дали "Гордите момчета" са безмилостни.

„Приключих с политиката, приключих с разпространението на лъжи за други хора, които не ги е грижа за мен“, каза базираният в Пенсилвания Proud Boy Zachary Rehl, докато бършеше сълзите си. „Няма извинение за това, което направих“, заяви Итън Нордиан.

Има много причини да бъдем скептични към една дума на разкаяние, предложена от който и да е от тези мъже.

Имаме нужда от вашата помощ, за да останем независими

Абонирайте се днес, за да подкрепите прогресивната журналистика на Salon

Пецола, след като беше осъден на 10 години, вдигна юмрук във въздуха и извика „Тръмп победи! " Докато другите горди момчета бяха по-малко драматични, не беше толкова трудно да се види колко малко, ако има такива, наистина се чувстват зле от това, което направиха. След като беше осъден, Бигс привика на бдение, организирано от привърженици на въстанието пред затвора, и обяви, че 17-годишната му присъда е „лудост“, въпреки че е наполовина от това, което прокурорите поискаха. „Те могат да ме целунат по задника. Ние все още се борим до края“, каза той на тълпата, умолявайки ги „никога да не се отказват“. Той също така се обади в „Infowars“, за да настоява: „Не сме направили нищо лошо.“

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Като Бранди Букман от Emptywheel, който отразява съдебните процеси срещу Proud Boys и Oathkeepers от самото начало, посочи, че молбите на Nordean за милост са абсолютно нечестни. Той продължи да настоява, че се е появил само „за да предпази хората от проблеми и да ги предпази“ и че той е виновен само за неуспеха да „деескалира“. Това е лъжа, тъй като доказателствата показват, че той не само е насърчил хората преди атаката, но и че е изпращал съобщения на приятелите си за заговор за „абсолютна война“ в дните след това. По същия начин Рел е лъгал през целия този процес. Той излъга на трибуната, като каза, че не е пръскал ченгета с лютив спрей, докато не бяха представени видео доказателства, показващи, че го прави. Дори след като беше признат за виновен, Бухман отбелязва, че „Рел продължи да се подиграва с производствата и не само това, но и да лъже за тях“ пред крайнодесни медии.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Искате ли още Аманда Маркот за политиката? Абонирайте се за нейния бюлетин Standing Room Only.

Междувременно адвокатите на Тарио продължиха да прокарват глупави лъжи, като твърдението, че Тарио е бил там, за да се „бори с антифа“, въпреки всички доказателства, показващи намерението му беше да блокира преброяването на избирателните гласове.

Това съдържание не е достъпно поради предпочитанията ви за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Назначеният от Тръмп съдия беше скептичен, напомняйки на Тарио много пъти, че е казал гордите момчета „не си тръгвайте по дяволите“ по време на бунта:

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Присъдата на Тарио от 22 години — досега , най-дългият от всеки бунтовник на 6 януари – говори за това колко скептичен е бил съдията към неговото „разкаяние“.

Тази липса на истинско разкаяние е норма при бунтовете отгоре надолу, от Тръмп до най-долния прозорец- разбивач. Бунтът на Капитолия не беше резултат от заблудени хора, които просто трябваше да бъдат изправени. Тези хора са фанатици, които лъжат с лекота в служба на целта си, която е събарянето на демокрацията. Отчайващо е да осъзнаеш, че те няма да се откажат, независимо колко разрушителна се оказва тяхната мания. Тръмп и неговите слуги имат твърде голямо его, за да признаят искрено, че са сгрешили, независимо колко могат да загубят, като са упорити.

Свързано

Тръмп, по-добре да се пази! Присъдата за виновни на „Гордите момчета“ показва, че Америка иска водачите от 6 януари да си платят

Би било хубаво, ако тези мъже се замислят как са изгубили пътя си, но добрата новина е, че нямаме нужда от тяхното покаяние. Наказанието е достатъчно, особено когато става дума за това, което наистина има значение, което е възпирането. Има достатъчно основания да се смята, че съдебното преследване на бунтовниците в Капитолия - и все повече на ръководството на преврата - има желания ефект. MAGA America все още може тихо да желае 6 януари да е проработил, но те също показват признаци, че не желаят да опитат отново от страх да не се окажат с белезници.

Тази липса на истинско разкаяние е норма с бунтове отгоре надолу, от Тръмп до най-долния разбивач на прозорци.

Това е най-очевидно в това колко малко насилие е имало в отговор на обвинението на Тръмп по 91 престъпления в четири различни юрисдикции. Тръмп патетично умоляваше последователите си по нехитри начини да се разбунтуват или да извършат терористични актове срещу хора, които го преследват. Неговите последователи дори не са се появили в значителен брой, за да протестират. При всяко обвинение най-многото, което получава, са няколко сравнително безобидни маниаци.

Знаем, че това се дължи на малодушие, а не на реална загуба на подкрепа от базата на MAGA, защото социологическите проучвания показват, че избирателите на Републиканската партия все още подкрепят Тръмп като свой кандидат за президент с големи преднини. Най-вече това е злоба, тъй като тези избиратели отказват да признаят, че либералите са били прави за него през цялото време. И, за съжаление, хората, участващи в държането на Тръмп правно отговорен – прокурори, съдии и дори членове на голямото жури – също са били обект на заплахи и малтретиране.

Но това, което не виждаме, е много хора, които са готови да рискуват собствената си безопасност или свобода, за да нападнат Тръмп. Хората, които отправят заплахи, го правят от анонимни форуми, където смятат, че самоличността им ще бъде скрита от властите. Или, в случая с жената, която заплаши федералния съдия Таня Чуткан, след като се твърди, че е пила твърде много, за да бъде в здрав разум. напомняне, че съдебната зала е MAGA криптонит

Републиканизмът отдавна е за преработване на егоизма като добродетел. Въпреки че това е полезно за оправдаване на поведението на тормоз, то също така затруднява убеждаването на хората да поемат лични рискове в името на фашистката идеология. Повечето от тях са доволни да размахат юмрука си пред Fox News, вместо да направят нещо глупаво, което рискува затвор. Дори тези, които счупиха прозорци на 6 януари, изглежда го направиха, защото бяха достатъчно тъпи, за да мислят, че ще им се размине.

Този страх от последствия може да ограничи не само насилието, но и други бъдещи схеми за отмени избори. След няколко години на измъкване, хора, които са се съгласили да бъдат фалшиви избиратели на Тръмп, започват да бъдат арестувани. И вместо да бъдат добри войници за Тръмп, пръстите им започват да се появяват треперещо, насочени право към техния лидер. Както Кайл Чейни и Джош Герщайн съобщават за Politico, трима фалшиви избиратели в Джорджия, след като бяха обвинени в дело RICO заедно с Тръмп, „наскоро казаха в съдебни документи, че почти всички обвинения, пред които са изправени, са резултат от инструкции от Тръмп и неговите адвокати ." Те може да не са готови да станат държавни свидетели. Но това вече са трима души, които няма да отговорят на обаждането следващия път, когато лакей на Тръмп ги помоли да фалшифицират документи, за да се опитат да откраднат избори.

Пецола вероятно си е разказвал история за това колко смел е бил, напомпвайки юмрука си и крещи: "Тръмп спечели!" В действителност този жест само подчерта колко жалки са той и другите горди момчета. Те лъжат като хълцащи бебета пред съдията, симулирайки угризения на съвестта в безсилен опит да получат милост. Предизвикателното лице, показано на тълпата на MAGA, е игра, правена само когато смятат, че няма да има допълнителни последствия за това. Но след поведението им на изслушванията за произнасяне на присъдата, не може да има съмнение, че биха направили нещата по различен начин, ако имаха друга възможност. Не защото искрено искат да бъдат по-добри хора, което явно не е така. Но тъй като наказанието действа възпиращо. Ето защо е толкова важно Тръмп да бъде съден своевременно. Нищо няма да изплаши ордите на MAGA така, както да видите как Скъпи лидер поема отговорността за различните си престъпления.

Прочетете повече

за Гордите момчета

Ян . 6 беше бунтовна конспирация: Четири горди момчета бяха признати за виновни за нападение

Кампанията на Тръмп поиска от гордите момчета да присъстват на митинги след изборите в обикновени дрехи

< p>Proud Boys са прави за едно нещо: Смешно е Тръмп да не е в затвора

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР