По време на изслушването във ВСС в комисията по атестиране

...
По време на изслушването във ВСС в комисията по атестиране
Коментари Харесай

Гешев пред ВСС: Който очаква да ме компрометира чрез работата ми, ще остане разочарован

По време на чуването във Висш съдебен съвет в комисията по атестиране и състезания на прокурорската гилдия претендентът за нов основен прокурор Иван Гешев благодари на всички, които го поддържат. А на тези, които чакат процедурата да бъде компрометирана, пък сподели, че щели да останат разочаровани.

" Тези, които чакат някакво компрометиране на процедурата посредством работата ми като прокурор и следовател, най-вероятно ще останат разочаровани. Така че ги поучавам да не си губят времето и да се насочат към други сегменти в своята активност ", разяснява зам.главният прокурор Иван Гешев.

Докладът на комисията беше признат без диспути и единомислещо. По време на съвещанието стана ясно, че 68 мнения досега са постъпили в поддръжка на Гешев, като главната част са от прокуратурата.

От отчета за професионалните качества на претендента за основен прокурор стана ясно, че в интервала от 2006 година до 2016 година са били наказани 233 души по актове на Иван Гешев.

Там бе в детайли показана кариерата на Гешев, а прокурорската гилдия бе единомислеща, че кандидатурата му дава отговор изцяло на условията за длъжността.

" Благодаря на тези, които са ме подкрепили и на тези, които не са ме подкрепили, тъй като истината може да бъде открита при излагане на разнообразни гледни токи. Благодаря на подкрепилите ме сътрудници от прокуратурата и от правно охранителната система. Моето схващане за реализиране на резултати е, че би трябвало да има взаимоотношение и колегиалност. Тези мнения демонстрират, че такива връзки през годините са построени освен в правосъдната власт, само че и в правоохранителната система ", сподели още той.

Пред публицисти той отхвърли да дава изказвания, защото е в процедура за избор на нов основен прокурор.

По случая с инспекцията за прекъсването на излъчването на БНР той сподели, че ще има повече информация до края на седмицата.

" Ще стане ясно всичко с публично изказване на прокуратурата за откритите досега обстоятелства в най-скоро време. Най-краткият период е през днешния ден, най-дългият - в петък. В този интервал ще ви бъде отговорено на всички въпроси, ще има изказване на прокуратурата и ще бъде изяснена цялата обстановка. Прокуратурата е оптимално открита досега, публикуваме обстоятелства и условия от досъдебни поризводства ", уточни още Иван Гешев.

Утре следва и втората комисия по " Професионална нравственос " към Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да показа отчет по отношение на избора на Гешев за основен прокурор. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР