По време на изненадващо посещение в Киев в сряда, председателят

...
По време на изненадващо посещение в Киев в сряда, председателят
Коментари Харесай

ЕС предоставя още 1,5 милиарда евро военна помощ на Украйна

По време на изненадващо посещаване в Киев в сряда, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че Европейски Съюз ще даде на Украйна спомагателни 1,5 милиарда евро военна помощ , оповестяват " Ройтерс " и " Франс 24 ".

Съобщението пристигна, когато съветските сили, подкрепени с артилерийски и ракетни обстрели, се пробват да настъпят в две провинции на Източна Украйна .

Европейски Съюз ще направи " всичко допустимо ", с цел да помогне на Украйна да завоюва войната , сподели Мишел по време на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски в Киев.

" Вие не сте сами. Ние сме с вас . И ще създадем всичко допустимо, с цел да ви подкрепим и да подсигуряваме, че Украйна ще завоюва войната ".

Пътуването на Мишел последва визитите този месец в Киев на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , висшия представител на Европейския съюз за външната политика Жозеп Борел и ръководителя на Европейския парламент Роберта Метсола.

" Обсъдихме глобите против Русия, защитата и финансовата поддръжка за нашата страна, както и отговорите на въпросника за сходство с критериите на Европейски Съюз ", написа Зеленски в Twitter.

Той има поради въпросник, който му бе връчен от фон дер Лайен по време на визитата й в украинската столица и се смята за насочна точка за Украйна в нейния блян към участие в Европейски Съюз. " Благодаря ви за смислената среща и солидарността с народа на Украйна ", сподели Зеленски.

Великий различен???????? – Президент Європейської ради Шарль Мішель сьогодні у Києві. Обговорили санкції проти Росії, оборонну та фінансову підтримку нашої держави й відповіді для анкети щодо відповідності критеріям ЄС. Дякую за змістовну зустріч і солідарність з народом????????!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)  Шарл Мишел изненадващо дойде в Киев Обновена
Шарл Мишел изненадващо дойде в Киев

Председателят на Евросъвета разгласи, че е в " сърцето на демократична Европа "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР