По време на изложбата „Ауто сити Пловдив 2019“ рали пилоти

...
По време на изложбата „Ауто сити Пловдив 2019“ рали пилоти
Коментари Харесай

Рали пилоти  дават съвети за безопасно шофиране в кампанията „Отговорни на пътя“

По време на изложбата „ Ауто сити Пловдив 2019 “ рали водачи ще изясняват рисковете от високите скорости и ще дават препоръки за безвредно шофиране. Това е част от акцията „ Отговорни на пътя “, която се провежда от Международен панаир Пловдив, Областната дирекция на МВР-Пловдив и „ Пътна полиция “- Пловдив.

Тя ще се организира за повторно в границите на Международния механически панаир от 23 до 28 септември. Осъществява се с поддръжката на Областната администрация на Пловдивска област, Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, клуб „ Щереви Рали Тим " и БЧК.

Първото издание на акцията „ Отговорни на пътя “ провокира огромен интерес измежду посетителите на Есенния панаир предходната година. Инициативата има за цел да се покачат спокойствието и сигурността по пътищата.

Шампионите от клуб „ Щереви Рали Тим " са определени за публични лица на акцията. Те ще създадат ъгъл, наподобяващ спортен бокс, в палата 3. Там ще има екипи, гуми и други принадлежност, а също – тяхната пистова кола, с която посетителите ще могат да се снимат. Така ще усетят атмосферата на автомобилната конкуренция.

„ Искаме да покажем на всички водачи какви са рисковете от високите скорости и да ги убедим, че те са единствено за специфичните трасета, а не за обитаеми места и пътища “ изясни Николай Арабаджиев, прочут авто играч.

На възпитаници от пет пловдивски учебни заведения ще бъде изнесен урок за разпоредбите на придвижване и сигурност взаимно с представител на „ Пътна полиция “- Пловдив, а деятели на БЧК ще ги учат по какъв начин да оказват първа помощ. За всички ще има доста дарове.

Кампанията „ Отговорни на пътя “ още веднъж ще предложи удобства за водачите. На място може да се вършат електронни информации за нарушавания. Ще се дават информация за регистрация на моторни транспортни средства, съвещания за безвредно шофиране, препоръки за преодоляване на агресивността.

Това са съществени фактори за понижаване на злополуките, защото неналичието на опит при младите водачи в композиция с несъобразена скорост е измежду главните аргументи за пътни произшествия у нас. България е преди всичко в Европейски Съюз по брой починали в произшествия, съгласно Евростат. У нас са регистрирани 64 смъртни случая на един милион поданици, а приблизително в Европейски Съюз те са 23.

Кампанията „ Отговорни на пътя “ подчертава на информираността и дисциплинирането на участниците в придвижването, с цел да намалеят трагичните случаи. Миналата година тя притегли хиляди възпитаници от други градове, които бяха пристигнали да видят Международния механически панаир. Сега акцията ще бъдат още по-интересни, обявиха уредниците.

Изложбата „ Ауто сити Пловдив “ е най-атрактивната в границите на Есенния панаир. Тази година е квалифицирано особено бизнес издание, което ще покаже коли с друго предопределение в търговията, промишлеността и услугите – джипове, ванове, камиони, пикапи, рейсове, почистващи и сметосъбиращи машини, наред с нови модели леки коли.

Много нововъведения ще показват също изложбите „ Машиностроене “, „ Стройтех “, „ Енеко “ и „ Инфотех “ в Международен панаир Пловдив, където се чакат над 30 000 гости от България и Европа.

На фотографията: Второто издание на акцията „ Отговорни на пътя “ още веднъж включва атрактивни уроци за разпоредбите на придвижване и сигурност. Акцията ще се организира по време на Международния механически панаир в Пловдив от 23 до 28 септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР