По време на инцидента главният прокурор е пътувал в бронирания

...
По време на инцидента главният прокурор е пътувал в бронирания
Коментари Харесай

Проверяват за теч на информация: Гешев се е отказал в последния момент от пътуване в Турция

По време на случая основният прокурор е пътувал в бронирания автомобил, с който беше и на визитата в Украйна преди дни- По колата има вреди, както и по дървета край пътя, в следствие от гърмежа. Предполага се, че във взривното устройство, което бе взривено пред една от колите на кортежа на обвинител №1, е имало сачми.

Опитът за нападение стана към 11:45 край пътно ханче в местността " Ярема " в посока Самоков, на изострен завой, в миг, в който е валял пороен дъжд съобщи кореспондент на, като се базира на очевидци.

Пострадали от гърмежа няма, а основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров опроверга първичните информации за ранен чиновник на НСО.

Според очевидците се е чул доста мощен гърмеж. Те са пътували след кортежа, 6-7-а кола, оповестява БНР.

Временно е лимитирано придвижването по път III-181 София-Железница-Ковачевци-Белчински бани заради престъпен случай. Всички пътуващи от София до Самоков и назад се движат без ограничавания по път II-82 София-Пасарел-Самоков, осведоми АПИ.

Колите, които стигат до мястото на случая в посока Самоков, са връщани от полицията. Препоръчва се пътуващите за Самоков да употребяват пътя през Панчарево.

Дори притежателите на вили в " Ярема " би трябвало да стигнат до къщите си пешком, а излизащите в посока София са подложени на инспекция от полицията.

На мястото има екипи на жандармерията и на НСО.

По информация на БНР по случая ще бъде формирано досъдебно произвеждане за закононарушения против републиката. То ще бъде водено от Софийската градска прокуратура.

Директорът на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов работи на място. Вътрешният министър Иван Демерджиев също пътува към мястото на случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР