По време на интервю за телевизия Си Ен ЕН Джо

...
Коментари Харесай

Байдън: Важно е Тръмп да присъства на церемонията по встъпването ми в длъжност |

По време на изявление за телевизия Си Ен ЕН Джо Байдън съобщи, че е значимо президентът Доналд Тръмп да участва на церемонията му по встъпване в служба, предава Асошиейтед прес.

По време на изявлението Байдън съобщи, че е значимо да бъде демонстрирана решимостта на страната да има кротичък властови преход. Той изрази съжалението си, че Тръмп отхвърля да одобри загубата си на президентските избори, само че е значимо той да го направи и да участва на церемонията, с цел да даде образец на останалите страни по света за това по какъв начин протича демократичният развой.

Байдън добави: " Решението си е напълно негово. Лично за мен няма никакво значение, само че мисля, че има значение за страната ".

Преди няколко седмици хора от екипа на Тръмп показаха песимизъм, че той ще участва на церемонията по встъпване в служба на Байдън на 20 януари, имайки поради продължаващите обвинявания за изборни измами.

Байдън съобщи още, че някои сенатори републиканци са го поздравили по телефона за успеха на изборите. Той добави, че не са го създали обществено, а по телефона, с цел да избегнат спор с Тръмп. 

На този декор Джо Байдън съобщи, че щом стъпи в служба ще изиска американците наложително да носят маски в първите 100 дни от мандата му. Той съобщи още, че е предложил на шефа на Института по алергични и заразни заболявания Антъни Фаучи да стане негов основен здравен консултант, както и част от екипа за справяне с COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР