По време на интервю в YouTube с Дарън Мур младши

...
По време на интервю в YouTube с Дарън Мур младши
Коментари Харесай

Решението по делото XRP е малко вероятно да бъде променено

По време на изявление в YouTube с Дарън Мур младши юристът, подкрепящ XRP, Джереми Хоган изясни, че решението на арбитър Анализа Торес евентуално ще устои на вероятно обжалване.

Според Хоган арбитър Торес се е произнесла в интерес на Ripple, като е приложила теста на Хауи, който дефинира дали покупко-продажбите се класифицират като капиталови контракти според законите за скъпите бумаги. Тя основа решението си на съответните обстоятелства по делото. Хоган счита, че апелативният съд не би се поколебал да анулира фактическите констатации, направени от арбитър Торес, заради което е по-вероятно решението ѝ да издържи на правосъдни оспорвания.

Подходът на арбитър Торес е оценен като образован от Хоган, защото тя е обосновала мнението си с теста на Хауи. По-конкретно тя уточни, че купувачите в програмните продажби на не са познавали продавачите, а самата компания Ripple не е знаела за купувачите. Тази липса на очакване за облага е била решителен фактор за нейното решение.

Хоган акцентира, че апелативните съдии нормално заобикалят да навлизат надълбоко във фактическите детайлности на делото и да слагат под въпрос констатациите на съдията. Поради това вероятността решението ѝ да бъде анулирано при обжалване е по-малка.

В края на 2020 година Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) заведе дело против Ripple, в което се твърди, че монетата XRP е била продадена като нерегистрирана скъпа книга. В неотдавнашното си решение арбитър Торес дефинира, че автоматизираните продажби на XRP   на открития пазар не съставляват покупко-продажби с скъпи бумаги. Въпреки това тя се произнесе в интерес на SEC във връзка с директните продажби на XRP от страна на Ripple на институционални участници, считайки ги за предложение на скъпи бумаги.

Хоган също по този начин съобщи, че съгласно него решението на съдията предлага правна отбрана на търговците на дребно на XRP, само че не и на притежателите на други цифрови активи. По-конкретно, арбитър Торес категорично съобщи, че XRP не се смята за скъпа книга на вторичния пазар.

Това значи, че притежателите на XRP няма да се сблъскат с причини, твърдящи, че XRP е скъпа книга в подтекста на това дело. Хоган обаче посочи, че това решение се отнася единствено за XRP и не обгръща други цифрови активи. Макар да е безапелационно в други случаи, то не е правно обвързващо за активи, които не са свързани с XRP.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР