По време на GTC 2024 Nvidia разкриха Project GR00T, амбициозна

...
По време на GTC 2024 Nvidia разкриха Project GR00T, амбициозна
Коментари Харесай

Nvidia представи Project GR00T

По време на GTC 2024 Nvidia разкриха Project GR00T, амбициозна самодейност, очертаваща тактиките на компанията в региона на роботиката.

В съществени линии GR00T или Generalist Robot 00 Technology съставлява основополагащ модел, ориентиран към развиване на нововъведенията в роботиката. Чрез създадената от компанията технология роботите ще могат да се учат сами, възприемайки човешкия образец под образни, звукови и демонстрационни сигнали.

Като част от самодейността зад GR00T, Nvidia оповестиха също по този начин появяването на и Jetson Thor. Става дума за концептуално нова изчислителна платформа, основана на основата на SoC системата NVIDIA Thor. Направени са също по този начин и обилни усъвършенствания по Isaac, профилираната платформа за основаване на роботизирани решения. Isaac или Isaac Lab съставлява олекотено референтно приложение, построено на основата на Nvidia Isaac Sim. Isaac Lab подкрепя имитацията, консолидираното и прехвърлянето на познания, като е способна да образова всички видове роботи.

„ Създаването на основополагащи модели за обща роботизация е една от най-вълнуващите проблеми пред изкуствения разсъдък през днешния ден. Тези технологии се събират дружно, с цел да оказват помощ на създаващите роботи от целия свят. Това ще спомогне за правенето на големи крачки напред в AI роботиката “, споделя създателят и началник на Nvidia Дженсен Хуанг. Представените от Nvidia решения ще оказват помощ на техните сътрудници да развият в допълнение услугите и продуктите си. Сред тях се открояват компании, като 1X Technologies, Agility Robotics, Apptronik, Boston Dynamics, Figure AI, Fourier Intelligence, Sanctuary AI, Unitree Robotics, XPENG Robotics и други

Освен Isaac Lab за своето образование, в основата на GR00T лежат и няколко други основни технологии на компанията. Тук се включва услугата за компютърна оркестровка NVIDIA OSMO. Тя координира образованието и инферентните работни натоварвания, обработвани от профилираните системи OVX.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР