По време на годишния отчет на СЕМ Тома Биков постави

...
По време на годишния отчет на СЕМ Тома Биков постави
Коментари Харесай

Тома Биков се пита за отговорността на медиите

По време на годишния доклад на Съвет за електронни медии Тома Биков сложи и въпроса до каква степен медиите могат да носят отговорност. Политиците си носят отговорността посредством обществен камшик, съобщи депутатът от ГЕРБ от парламентарната естрада.

Трябва да питаме освен какъв брой е високо доверието в българските институции, а какъв брой е и това в медиите.

Много хора гледат телевизия, само че не имат вяра, съобщи Тома Биков.

По думите му медиите от време на време са и първата власт, а все още, съгласно него, те не носят задоволително отговорност.

Той посъветва медиите да се замислят, че когато доверието в останалите институции се разрушава, то и медиите не остават настрана.

Мнението на Биков е, че всички обществени лица като се изключи политиците са освободени от отговорност. Той чака Съвет за електронни медии като институция да постанова стандарт, само че и няма по какъв начин това да стане, в случай че самите медии не го създадат, акцентира Биков.

По думите му свободата на словото към този момент не се показва с обективност и проявление на всички гледни точки, а по-скоро с това всяка медия да има своята позиция. Това се е трансформирало в международен стандарт, означи Биков.

Частните медии са на първо място бизнес. Това е цената на свободата, изясни счита герберът.

Тома Биков съобщи и че няма искания към Българска национална телевизия и БНР: " Там може да чуете сериозни позиции към ръководещите, само че и гледната точката на ръководещите. "

Депутатите одобриха доклада на Съвета за електронните медии с 91 гласа " за ", 4 срещу и 0 въздържали се. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР