По време на гласуването в НС за отказа на Мария

...
По време на гласуването в НС за отказа на Мария
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Ние потвърждаваме готовността си да реализираме този мандат

По време на гласуването в Народно събрание за отхвърли на Мария Габриел като претендент за министър-председател Атанас Атанасов от  " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ) заяви, че са приказва да осъществят мандата.

" На първо място си задавам въпроса какво би станало, в случай че през днешния ден залата не поддържа това решение. Днес е един заоблачен ден за българската народна власт. Дали би могло слънцето да пробие в тези облаци зависи от тази зала или ще последва стихия с градушка ", сподели той.

Атанасов прочете това, което парламентарната му група адресира към ГЕРБ–СДС:

" По Конституция следва да бъде връчен втори мандат за сформиране на държавно управление. Ние удостоверяваме готовността си да осъществяваме този мандат, като народен и общ с ГЕРБ–СДС. Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките, които поехме дружно преди 9 месеца. Подписване от ръководителите на двете парламентарни групи на съглашението, съдържащо гаранции за промени в правосъдната система, регулаторите и службите за сигурност с ясни дати за осъществяване. Министър-председател - взаимно допустима кандидатура, излъчена от ГЕРБ–СДС ".

По думите на Атанас Атанасов " това не е покана за спомагателни договаряния, отвън посочената рамка ". " Това е предложение за подготвеност да осъществим уговорките, които поехме преди 9 месеца ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР