По време на форума Глобсек“ имах разговори с македонския премиер

...
По време на форума Глобсек“ имах разговори с македонския премиер
Коментари Харесай

Плевнелиев разговаря с Ковачевски: Правите тотална грешка с омразата срещу България

„ По време на форума „ Глобсек “ имах диалози с македонския министър председател Димитър Ковачевски и външния министър Буяр Османи. Казах им, че когато единствено се концентрират върху България и не вършат нужните промени в районен съд Македония, не демонстрират, че са подготвени да интегрират европейските полезности в дейностите и промените си, в политическите си решения... Казах им: „ Просто вършиме огромна неточност “. Това съобщи някогашният президент Росен Плевнелиев пред БГНЕС. 

Той е напомнил на македонските политици, че освен България, само че и Румъния и Хърватия, както и всички останали страни в района са създали доста дълбоки промени - на всички им се наложи да трансформират най-малко 6000 закона и регулации.

„ Всички пожертваха доста. Трябваше да реализираме освен политическо единение, само че и единение на обществено и държавно равнище в целия Европейски Съюз. Казах на премиера Ковачевски, доста непосредствено и ясно: „ Покажи ми какъв брой промени си направил от тези 6000? “ Покажи ми, постигнал ли си политически или обществен консенсус? Защото единствено да седиш в профил и да се оплакваш от „ неприятната България “, без да правиш нужните промени, няма да стане! Казах му: „ Не се фокусирай върху България, фокусирай се върху европейските полезности “.

Покажете, че можете да ги интегрирате в своята политика! Реформирайте Конституцията си, изменяйте я, освен поради българите, само че и поради черногорците, поради хърватите, поради европейските полезности. Докато просто не се захванат за работа, а единствено лобират и не вършат никакви промени, проектират своя облик на „ жертва “ на „ ужасната българска националистическа политика “, това няма по какъв начин да проработи в тяхна изгода. Това си е чист шовинизъм и популизъм “, безапелационен е президентът Плевнелиев.

Той прикани управляващите в РСМ: „ Скъпи другари, би трябвало да се обедините, в случай че в действителност желаете да влезете в Европейски Съюз. Трябва да постигнете консенсус – и на обществено, и на държавно равнище. Трябва да измененията Конституцията си, поради българите, хърватите, черногорците, само че и тъй като би трябвало да покажете, че вашите дейности са подбудени от европейските полезности. И би трябвало да се реформирате. Смели промени ви предстоят. И в случай че си напишете домашното, няма кой да ви спре “, съобщи президентът Росен Плевнелиев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР