По време на епидемията хиляди домакинства и днес остават без

...
По време на епидемията хиляди домакинства и днес остават без
Коментари Харесай

Перник: Хиляди домакинства без вода, отново

По време на епидемията хиляди семейства и през днешния ден остават без вода в Перник поради повреди. В момента в града има 5 повреди. Без вода са 3 квартала и две села в региона. От ВиК Перник изясняват, че причина е в амортизиралата мрежа, а не високо налягаме в новия тръбопровод Мало Бучино - Перник. Подмяната на трасето, за която бяха отпуснати пари от страната е почнала преди няколко дни, само че докога ще продължи не е ясно, а към момента загубите на вода са над 70%, оповестява Българска национална телевизия.
Управителят на ВиК Перник инж. Борислав Иванов разяснява по този начин: " Има и една огромна повреда, поради която ще бъде спряна водата за целия регион " Мошино ". Тя е на основен Клон 2. Отстранявахме я в петък, само че не можахме да се оправим. Направихме я до толкоз, че за събота и неделя да има вода за хората. И в този момент ще си довършим работата. Авариите са тъкмо толкоз, колкото са били и преди този момент. 4- 5 повреди на регион. Не сме пуснали по-голямо налягане. То е същото, каквото е било и преди този момент в предходния режим на мрежата. "
Прогнозите му са, че работата по трасето ще продължи още няколко месеца до момента в който завършат всички софтуерни периоди по публичните поръчки и монтажните работи. 
Очаква се до края на деня 5-те повреди да бъдат остранени, а в случай че това не се случи от ВиК са подготвени да създадат компемнации и да пуснат водата и през нощта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР