По време на днешното земетресение в Хърватия с магнитуд 6,2

...
По време на днешното земетресение в Хърватия с магнитуд 6,2
Коментари Харесай

Жена е родила здраво бебе в Сисак по време на мощното земетресение

По време на днешното земетресение в Хърватия с магнитуд 6,2 в болничното заведение в Сисак е родено бебе, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Директорът на болничното заведение Томислав Дуйменович сподели, че майката и бебето са добре и всичко е минало обикновено.

По-рано през днешния ден Дуйменович заяви за националната телевизия ХРТ, че материалните вреди от земетресението в болничното заведение са големи. Разрушено е цялото поделение за вътрешни заболявания, интензивното поделение, хирургията, гинекологията. Останала е непокътната единствено новата постройка на болничното заведение, където се придвижват болните от потърпевшите отделения.

Дуйменович сподели, че част от пациентите ще бъдат откарани в други лечебни заведения, а някои от тях ще бъдат превозени с хеликоптери.

Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център днешното земетресение с епицентър в региона на Петриня и магнитуд 6,2 е било почувствано от 6 милиона души, а по данни на Програмата за заплаха от трусове на Геологическия топографски институт на Съединени американски щати (USGS) с изключение на в Хърватия то е било усетено в още 11 страни: Босна и Херцеговина, Чехия, Германия, Унгария, Италия, Черна гора, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Австрия, съобщи организация Хина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР