По време на днешното пленарно заседание на Европейския парламент заместник-председателят

...
По време на днешното пленарно заседание на Европейския парламент заместник-председателят
Коментари Харесай

Джамбазки пред ЕП: Не можете да промените факта, че до 1944 г. Македония е българска и тя ще остане такава |

По време на днешното пленарно съвещание на Европейския парламент заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки изрази своята ясна позиция за протичащото се в Република Северна Македония.

По време на дебатите за напредъка на Република Северна Македония по пътя към участие в Европейски Съюз Джамбазки даде нагледни образци за това по какъв начин в прилежащата страна се нарушават съществени човешки права, по какъв начин хора, самоопределящи се като българи, са привиквани на разпит от службите за национална сигурност, единствено поради желанието да си купят български книги.

Джамбазки даде образец още и с представителя на Северна Македония в “Евровизия ”, който получи над 400 закани за живота си поради обстоятелството, че разгласи себе си с изключение на за македонец и за българин. Евродепутатът напомни още, че съществуват над 130 хиляди българи, на които няма да бъде разрешено да се самоопределят като такива на идващото броене на популацията в Северна Македония.

Джамбазки се обърна към сътрудниците си от групите на социалистите и зелените, които изготвиха и внесоха скандалната корекция в Доклада за прогрес на Република Северна Македония, за която българският евродепутат алармира по-рано тази седмица. Той назова тяхното деяние двуличие по отношение на българите в РСМ, които са подложени на систематичен тормоз от държавната машина. Обвини ги и в съществуването на двойни стандарти при използването на човешкото право за самоопределение.

В Европейския парламент Джамбазки беше безапелационен, че във връзка с изострените връзки сред България и Република Северна Македония няма по какъв начин да бъде вменена виновност на българското държавно управление, каквито са опитите на внеслите поправката в отчета, тъй като страната ни пази историческата истина, която е, че Македония е била българска до 1944 година и такава ще остане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР