По време на дебатите за съдебната реформа всички становища показаха,

...
По време на дебатите за съдебната реформа всички становища показаха,
Коментари Харесай

Росен Желязков : Бързото правосъдие не трябва да е за сметка на справедливото правосъдие

По време на дебатите за правосъдната промяна всички мнения демонстрираха, че за законопроектът би могъл да претърпи избрани редакции. Ние ще го подкрепим в неговата същина. Това съобщи от в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

След 25-ти декември Народното събрание към този момент беше на изкуствено дишане. Парламентът трябваше да приключи своето битие, тъй като нямаше смисъл да работи. Наблюдавахме един тежък спор за измененията в Наказателно-процесуален кодекс, който обърка гласоподавателите. Ние бяхме излъгани, тъй като Демократична България и Политическа партия действително не желаеха да се случи правосъдната промяна “, уточни той.

„ Ние сме декларирали нашата политическа позиция – да подкрепим закона. Разбира се, изчакваме и тълкувателното решение на Конституционния съд. В случая не приказваме за козметични промени, а за еволюция на нашата правна система. Обществото чака цялостна правосъдна промяна, а не обособен откъс от нея. Ще създадем всичко допустимо, с цел да се реализира цялостна правосъдна промяна, с която жителите да усетят, че има правдивост. Бързото правораздаване не би трябвало да е за сметка на справедливото правораздаване “, безапелационен е Желязков.

Той разяснява и глобите „ Магнитски “. „ Те имат за цел да покажат какви са трансформационните процеси в една държава-членка. Трябва да отговорим на упованията на нашите сътрудници във връзка с ефикасното правоприлагане “, сподели още той.

укори сътрудниците си от Политическа партия и Демократична България, че нямат никакво желание да сформират кабинет.

„ Сега пред тях има една-единствена цел – подготовката на локалните избори. За тях значимите избори са локалните. Това е желанието на новата коалиция Политическа партия - Демократична България. Ние отново ще създадем опит да съставим постоянен кабинет, както и преди този момент, само че с избран период на действия и съответни цели “, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР