По време на дебатите по вота на недоверие в парламента

...
По време на дебатите по вота на недоверие в парламента
Коментари Харесай

Асен Василев: За година сме увеличили спестяванията си със 7 милиарда

По време на дебатите по вота на съмнение в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев сподели, че не подценява вота, защото, по думите му, до момента в който нещо не е реалност, нищо не е несъмнено.

Василев отбрани работата на държавното управление, като посочи, че то е дало ясна вероятност в каква посока би трябвало да се движи България и е почнало да прави сложни промени, отлагани с десетилетия. Министърът на финансите подчертава и на законодателната активност, обвързвана с Плана за възобновяване и резистентност.

" Тези 66 ограничения, които бяха заложени с второто заплащане, които бяха изпълнени, в действителност придвижиха цели браншове на стопанската система напред.

Сектори, в които знаем, че има проблеми, които бяха замитани под килима. Започна да се придвижва напред и правосъдната промяна. И не на последно място, тъй като зададохме ясна посока на България към Европа ", разяснява той.

Асен Василев опроверга изказвания, че няма средства в бюджета до края на годината.

Министърът на финансите съобщи, че за последната година спестяванията на семействата са се нараснали със 7 милиарда лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР