По време на дебата за вота на недоверие се надявам

...
По време на дебата за вота на недоверие се надявам
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ с различни очаквания за дебата

" По време на дебата за вота на съмнение се надявам на един прям диалог , тъй като го изискуем и на българските жители и на европейските ни сътрудници. Няма подозрение, че корупцията е огромен проблем, който води до беднотия и престъпност ", това съобщи е ефира на Нова зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев.

По негово мнение поради корупционните практики страната ни се лишава от своята добра вероятност. " Вижте равнището на непознатите вложения, вместо да имаме положителната икономическа обстановка и да имаме догонващ стопански растеж, ние сме на най-ниската точка на равнище по непознати вложения . Това е най-хубавата оценка за страната ни, дали има господство на закона, дали работят регулаторните ни органи и до каква степен хората, които идват да влагат у нас се усещат предпазени ", посочи още Бойчев.

По думите на Бойчеви проблемите ни за присъединение към Шенген също са свързани с корупцията.

По мотив проблема със системата БАЦИС, депутатът сподели, че това е умишлено контролирана система, която да управлява контрабандата . Данните за нея били на ДАНС и прокуратурата.

Бойчев цитира част от отчета за БАЦИС - " Налице са обилни механически уязвимости, които слагат под подозрение достоверността и точността на получените от Агенция " Митници " данни. " Част от информацията била изтрита. В отчета пишело още, че съществуват условия за опасност на финансовата и икономическата сигурност в страната . " Това е установено преди две години ", отсече Бойчев.

Десислава Атанасова от ГЕРБ от своя страна съобщи, че не чака изключително първокласен спор.

" Видно е и от претекстовете за вота. Те бяха много тайнствени до оня ден . За тях се приказва от ноември и се търси поддръжка още от преди този момент. В един миг обаче се оказа, че Българска социалистическа партия се оказа сама . Мотивите са комична компилация от социологически проучвания, вестникарски отрязъци и всякакви мисли на всякакви хора от по този начин наречения хайлайф на Българска социалистическа партия ", съобщи от своя страна Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Атанасова разяснява и въпросния разкрит отчет на ДАНС за Агенция " Митници ", показващ ще системата била механически уязвима.

" Кьорфишек се оказа, че има абсурден отчет на ДАНС. Нямаме терзания по повод работата на която и да е институция. През 2016 година е изработен отчет с констатации, които Финансовото министерство е отстранило поетапно. Има единствено една констатация, която е в развой на премахване поради механически затруднения. Законът за акцизите стана факт през 2007 година До 2010 година, до момента в който държавното управление на ГЕРБ не създаде тази система, тя не функционираше ", посочи Десислава Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР