По време на дебата по годишния доклад за дейността на

...
По време на дебата по годишния доклад за дейността на
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на шефката на КЗК

По време на дебата по годишния отчет за активността на Комисията за защита на конкуренцията за 2016 година от ПГ на "БСП за България " желаеха оставката на ръководителя на Комисията Юлия Ненкова.

Заявява ни се, че държавната Комисия за защита на конкуренцията е изгубила в процедури, защото юристите на ответниците били доста положителни. След като юристите са доста положителни, това ли е извинението на българската страна. Една основна държавна институция не може да се оправи с някакви положителни юристи. Ако е по този начин, управлението да си подаде оставката, съобщи от парламентарната естрада депутатът от ПГ на "БСП за България " Румен Гечев.

Той сподели, че в началото от Комисия за защита на конкуренцията за намеквали за открити съществени съгласувателни практики във връзка с цените на горивата. С една дума, пред българската общност беше открито от Комисия за защита на конкуренцията, че тя е открила нарушаване на пазарната конкуренция има необорими доказателства и чака съответни резултати. Няколко месеца по-късно, същата комисия ни споделя, че всичко е наред, няма картел в пазара на горива, няма машинация на българската страна, не се мамят българските жители и компании, не се мами българския бюджет и всичко е наред. Кое е правилно, попита социалистът.

Депутатът от левицата Таско Ерменков прикани Юлия Ненкова и членовете на Комисия за защита на конкуренцията към примирение. Може би председателката на Комисия за защита на конкуренцията в действителност се има за самодостатъчна. Тя самата споделя, че Комисия за защита на конкуренцията има от 10 месеца, преди този момент не е имало такава комисия.

Когато един ръководител първо декларира, че има картел, а по-късно споделя, че няма, най-малкото би трябвало да се извини, че в единия случай е сбъркала. Тя би трябвало да изясни какво тъкмо пречи на работата на Комисията. Но очевидно госпожа Ненкова слуша себе си, а не близките, тя желае да бъде самата комисия, съобщи Ерменков.

Депутатите одобриха отчета за активността на Комисията за защита на конкуренцията за 2016 година с 80 гласа "за ", 50 "против ", 8 народни представители се въздържаха. С това бе привършен и дневният ред на днешното съвещание на Народното събрание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР