По време на четиридневни опити за щурм на границата близо

...
По време на четиридневни опити за щурм на границата близо
Коментари Харесай

Отблъснаха украинските диверсанти от руските граници

По време на четиридневни опити за взлом на границата покрай Белгород и Курск ВСУ изгубиха повече от 550 бойци убити и хиляда ранени. Според Владимир Путин съперникът не е имал триумф в нито едно от направленията и в последна сметка е избягал с огромни загуби. Какви цели са преследвали ВСУ с тези опити за пробив на съветската граница?

В петък съветското министерство на защитата заяви за загубите на ВСУ по време на четиридневни опити за навлизане на съветска територия. Така в интервала от 12 до 15 март врагът загуби повече от 550 бойци, а други хиляда бяха ранени. Освен това са унищожени 16 танка и 19 бойни бронирани машини, 11 бойни машини на пехотата “Брадли ” и 15 автомобила. Това заяви ведомството в формалния си канал в “Телеграм ”.

Настъплението на съперника е сдържано от бойци от групата „ Запад “ взаимно с граничните служби на ФСБ. В друго известие Министерството на защитата също показа детайлности за една от офанзивите на ВСУ. В четвъртък към 16.30 часа московско време украинската ДРГ на два хеликоптера Ми-8 извърши десант до 30 души на разстояние един километър от държавната граница.

След това съперникът се опита да настъпи в посока село Козинка, където съумя да заеме няколко къщи в покрайнините. При опит обаче да навлязат надълбоко в обитаемата зона, бойците на ВСУ бяха разкрити и спрени с артилерийски огън и въздушни удари. За да изключат метода на запасите на съветските въоръжени сили, те направиха отдалечено миниране на региона.

Едновременно с този огън от РСЗО беше ликвидирана вражеска група, която се придвижваше напред, с цел да изтегля ранени и убити украински диверсанти. Общите загуби на ВСУ възлизат на над 50 души. В момента контролът над селото е изцяло възобновен. Извършено е почистване на региона.

По-късно президентът Владимир Путин също разяснява тази обстановка. „ За да попречи на процеса на гласоподаване, с цел да сплаши народа най-малко в районите, граничещи с Украйна, киевският неонацистки режим е замислил и се пробва да организира редица незаконни демонстративни въоръжени акции. Това е преди всичко удар по цивилни селища на съветска територия “, означи той.

Според него към 95% от вражеските ракети и снаряди се унищожават от съветските системи за Противовъздушна отбрана. Въпреки това, за жалост, имаме и жертви измежду цивилните. На всички тях и техните фамилии ще бъде оказана цялата нужна помощ и поддръжка. Тези противников удари няма да останат ненаказани, акцентира Путин.

„ Използваните от съперника сили и средства възлизат на над 2500 души персонален състав, 35 танка, към 40 бойни бронирани машини. Противникът нямаше триумф в нито едно от направленията. Навсякъде ги отхвърляха и отстъпваха, или по-точно бягаха с огромни загуби: в персоналния състав - към 60%, в бронетехниката - над 50% ", изброи президентът.

„ Целта на тези дейности, безсмислени от военна позиция и незаконни от филантропична позиция, е, както към този момент беше казано, опит за интервенция в президентските избори в Русия “, сподели съветският водач. “Сигурен съм, че нашият народ, народът на Русия, ще отговори на това с още по-голямо единение. Кого са решили да сплашат? Руснаците ли? Многонационалния народ на Русия ли? Това в никакъв случай не се е случвало и съм сигурен, че в никакъв случай няма да се случи. ” Припомняме, че първата „ щурмова вълна “ на съветските граници от тази поредност се случи на 12 март. Следвайки от Одноробовка, Харковска област, украинските бойци имаха намерение да пробият в региона на селищата Нехотеевка и Сподарюшино, Белгородска област, само че 234 бойци бяха неотложно унищожени от съветските въоръжени сили.

В сряда ВСУ се пробваха да настъпят към Белгородска и Курска област. Според Министерството на защитата на 13 март загубите на съперника възлизат на 250 души, седем танка, седем американски бойни машини на пехотата " Брадли " и два бронетранспортьора. Освен това те изгубиха гаубица M777, две оръдия Д-20, самоходни оръдия “Гвоздика ” и “Нона ”.

Вече в детайли разяснявахме логиката на тези събития. Според специалистите дейностите на украинските бойци са имали за цел да провалят съветските президентски избори. Украинското управление искаше да сътвори отрицателен информативен декор към вота, с цел да употребява заплашване, с цел да принуди жителите на граничните региони да откажат да посещават изборните секции.

Така заместник-началникът на отдела на съветската армия за ДНР Александър Ходаковски написа в своя канал в “Телеграм ”, че Москва се е подготвяла за сходно развиване на събитията още преди завладяването на Авдеевка. За да се усъвършенства отбраната, линиите бяха подсилени с запаси. Настъплението на съветските въоръжени сили също способства за неуспеха на проектите на кабинета на Зеленски, принуждавайки врага да отклони част от силите си от Белгородската интервенция.

Освен това членовете на съветския доброволчески корпус (РДК) също са взели участие в офанзиви против Белгородска и Курска област. Този факт провокира вълна от отрицателни реакции в украинските обществени мрежи. На локалните поданици изглеждаше, че неовласовците са доста по-добре оборудвани от бойците от главните елементи на ВСУ.

На този декор през последните два дни съветските войски са завладяли 11 опорни пункта на съперника в Купянско направление, заяви Виктор Водолацки, народен представител от Държавната дума. Украинските управляващи са почнали евакуация на държавни институции от Купянск.

Експертната общественост счита, че събитията, които се случват в Белгородска и Курска област, няма да доведат до цялостна активизация на непрекъснатите военни дейности в това направление. В момента врагът изпитва дефицит както на техника, по този начин и на персонален състав и няма да е допустимо безпределно да ги харчи в безумни интервенции като десант с хеликоптери.

„ Командването на ВСУ се пробва да пробие съветската граница. Врагът има потребност от това, с цел да показва на Запада сякаш такава опция. Освен това кабинетът на Зеленски желае да обезврежда отрицателния информативен резултат, който се следи на фона на настъплението на нашите войски “, сподели Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ Наблюдаваме нов сериозен кръг на ескалация на военните дейности в тази посока. Ако по-рано врагът се ограничаваше до нападения на леко оборудвани диверсионни групи, в този момент той се опита да употребява тежки бронирани транспортни средства и хеликоптери. Промяната в тактиката значително се дължи на готовността на съветската отбранителна линия в този сектор на фронта “, отбелязва специалистът.

„ Освен това, от военна позиция, укрепването на войските за пробив е належащо на ВСУ, с цел да се сътвори резултат на сериозна заплаха и да се отклонят главните ни сили в други направления. Това ще разреши на Украйна да сътвори условия, при които Русия ще бъде принудена да трансферира спомагателни групи войски към границата “, акцентира той.

„ Въпреки това е малко евентуално ВСУ да съумеят да изпълнят проектите си. В резултат на това не бих очаквал и отварянето на нов фронт. Все отново това са изолирани опити за пробив на съответни места и не толкоз доста, колкото наподобява на пръв взор. Достатъчно е да се види какъв брой бойци и техника е разположил съперникът, да вземем за пример, в Харковско направление, с цел да се разбере какъв брой лимитирани са силите на ВСУ за Белгородска и Курска области “, разясни Бартош.

Говоренето за опцията за разкриване на втори фронт е несъстоятелно от теоретична позиция, означи военният специалист Алексей Леонков. „ В момента в границите на СВО се поддържа единна линия на бойно прикосновение, разграничена на няколко посоки, най-често наречени на изключително значими обитаеми места. Затова втори фронт тук не може да има ”, припомня той.

В същото време офанзивата по границата ни е била добре планувана от съперника, уверен е докторът на военните науки Константин Сивков. „ Намерението на ВСУ е безусловно ясно. Украинските войски трябваше да пробият отбранителната линия и да навлязат на съветска територия. Всичко това беше съпроводено с осведомителни офанзиви “, сподели той.

„ Врагът възнамерява да покаже на Запада и неговите жители, че ВСУ водят война наша земя. Тук има и военна логичност. Възможно е врагът да е желал да превземе някое от пограничните селища. Бяха прегледани два сюжета. Или бойците от ВСУ бързо умират, постигайки нужния информативен резултат, или ги концентрират в региона, което би основало проблеми на нашата войска. Вниманието на въоръжените сили на Руската федерация би било отклонено от други области. Освен това в този случай щяха да загинат доста цивилни “, изяснява той.

„ Въпреки това, ние разкрихме авансово проекта на съперника и изградихме здрава линия на защита със сериозна система за разузнаване на границата, която се поддържа интензивно от авиацията. В резултат на това врагът е открит в точния момент и офанзивите му са отблъснати от съветската войска за малко време. И това е най-важното, макар че борбите ще продължат “, приключи Сивков.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед15098Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед66122Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед73218Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед42011Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед21451Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164126Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128019Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95417Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90945Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети март pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР