По време на CES 2024 Volkswagen представи първия автомобил, в

...
По време на CES 2024 Volkswagen представи първия автомобил, в
Коментари Харесай

Volkswagen интегрира ChatGPT в автомобилите на CES 2024

По време на CES 2024 Volkswagen показа първия автомобил, в който основаният на изкуствен интелект чатбот ChatGPT е интегриран в гласовия помощник IDA. В бъдеще клиентите ще имат безпроблемен достъп до непрестанно възходящата база данни с изкуствен интелект във всички модели на Volkswagen, оборудвани с гласовия помощник IDA, и ще имат тествано наличие, което да им се чете, до момента в който карат.

Cerence Chat Pro, създаден от софтуерния сътрудник Cerence Inc. е в основата на нова функционалност, която предлага неповторимо умна и автоматизирана ChatGPT интеграция. Volkswagen ще е първият от всеобщите марки, който ще предлага Chat GPT като общоприетоо съоръжение от второ тримесечие на 2024 в доста модели от серийното си произвеждане.

Новият чатбот се предлага в комбиниране с последното потомство инфотеймънт при изцяло електрическите ID.7, ID.4, ID.5, ID.3 и стандартните напълно актуализирани Tiguan и Passat, както и фейслифта на Golf.

При задействан Cerence Chat Pro, консолидираното на ChatGPT в бекенда на гласовия помощник на Volkswagen предлага голям брой нови благоприятни условия, които надвишават предходния гласов надзор. Например гласовият помощник IDA може да се употребява за управление на инфотеймънт системата, навигацията, климатичната апаратура или да дава отговор на общообразователни въпроси.

В бъдеще, AI ще обезпечава спомагателна информация и отговор на въпроси, които надвишават тези обикновени команди, което е естествено и разумно поради непрекъснатото му рационализиране и повишаване на опциите.   Това може да бъде потребно на доста равнища по време на шофиране: обогатяване на диалози, изясняване на въпроси, взаимоотношение на подсъзнателен език, приемане на характерна за транспортното средство информация и доста повече – напълно без ръце.

Нищо не се трансформира за лидера. Няма потребност да създавате нов акаунт, да инсталирате ново приложение или да активирате ChatGPT: гласовият помощник се задейства със „ Здравей, ИДА “ или чрез натискането на бутона на кормилото. IDA автоматизирано приоретизира дали би трябвало да се извърши функционалност на транспортното средство, да търси дестинация или да направи промяна в температурата. Ако системата на Volkswagen не може да извърши заданието, то се препраща анонимно на AI и непосредствен по звучене до гласовия помощник на Volkswagen дава отговор.

ChatGPT не получава достъп до данните на автомобила; въпросите, както и отговорите биват изтрити незабавно, с цел да се гараантира най-високо равнище на отбрана на персоналните данни. Целият развой се фасилитира от Cerence Chat Pro, който употребява голям брой източници, в това число ChatGPT, с цел да даде опция на IDA да даде точни и подобаващи отговори на съвсем всяко питане, което можете да си визиите. Функцията също дава приоритет на сигурността и безпроблемната интеграция с безбройните благоприятни условия на IDA, осигурявайки лекост на потребление за водачите.

„ Volkswagen постоянно е демократизирал технологията и я е правил налична за мнозина. Това просто е вплетено в нашата ДНК. В резултат на това в този момент сме първият всеобщ производител, който прави тази новаторска технология общоприета характерност в пътническите коли от компактния сегмент нагоре. Благодарение на безпроблемната интеграция на ChatGPT и близкото съдействие с нашия сътрудник, Cerence, ние предлагаме на нашите консуматори добавена стойност и пряк достъп до основания на AI проучвателен инструмент. Това за следващ път отличава нашите артикули и ги прави едни от най-иновативните “, споделя Кай Грюниц, член на Управителния съвет на Volkswagen.

„ Горди сме да надградим опита си в автомобилостроенето и дългогодишното си партньорство с Volkswagen, с цел да предложим на потребителите нововъведения, които употребяват генеративен AI и огромни езикови модели – даже откакто са закупили транспортно средство “, споделя Щефан Ортманс, основен изпълнителен шеф на Cerence. „ С Cerence Chat Pro, Volkswagen разполага с автоматизирана интеграция на ChatGPT, която предлага несравнима еластичност, персонализиране и лекост на внедряване, като дава приоритет на сигурността и използваемостта за водачите. Докато гледаме към бъдещето, дружно Volkswagen и Cerence ще проучат опциите за съдействието за планиране на ново, основано на огромен езиков модел (LLM) потребителско преживяване като основа на автомобилния помощник от последващо потомство на Volkswagen. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР