По време на брифинга на Световната Здравна Организация (СЗО) на

...
По време на брифинга на Световната Здравна Организация (СЗО) на
Коментари Харесай

СЗО въвежда термина физическа дистанция вместо социална дистанция

По време на брифинга на Световната Здравна Организация (СЗО) на 20 март, фразата " обществена отдалеченост " беше употребена рядко, само че с добра причина. За да се подчертае по-добре нуждата от физическа изолираност от другите, само че въпреки всичко оставайки обществено свързани, СЗО предлага изразът " физическа отдалеченост ".

" Опитваме се да споделяме физическа отдалеченост и това е преднамерено, тъй като желаеме хората въпреки всичко да останат свързани ", изяснява доктор Мария Керков (Maria Kerkhove) епидемиолог от СЗО. " Така че намерете метод да го извършите, намерете метод през интернет и разнообразни обществени медии да останете свързани, тъй като вашето психическо здраве, преминавайки през това, е също толкоз значимо, колкото и физическото ви здраве ".

Поддържането на физическа отдалеченост сред вас и другите играе основна роля в предварителната защита на разпространяването на вируса, защото новият ковид се популяризира от човек на човек по въздушно-капков път.

В другите страни целесъобразното разстояние, на което да стоим от другите хора варира от 1 до 2 метра, само че СЗО предлага съблюдаване на най-малко един метър отдалеченост.

Въпреки тези дребни разлики, общата концепция е да не стоим покрай други хора. Познанията за грипа ненапълно оказват помощ да се създадат тези оценки. Тъй като грипният вирус също се предава по въздушно-капков път, изучаването на пътя на изкиханите или изкашляни капки флуид оказва помощ да се дефинира целесъобразната отдалеченост, до момента в който сходно изследване се направи за ковид.

И до момента в който от СЗО акцентират, че спазването на физическата отдалеченост от другите хора е извънредно значима, " това не значи, че обществено би трябвало да се отделим от обичаните си хора, от фамилията си ", счита доктор Керков. " Технологията сега е толкоз добре развита, че можем да поддържаме връзка по доста способи без в действителност физически да сме в същата стая... с хората. "

Препоръката на СЗО да се употребява изразът физическа отдалеченост вместо обществена отдалеченост е стихотворец и от други.

" Социалната отдалеченост беше неправилен термин още от началото ", счита Джамил Заки (Jamil Zaki), доцент по логика на психиката в Университета Станфорд. " Трябва да мислим за това време като за " физическо разграничаване ", с цел да подчертаем, че можем да останем обществено свързани даже когато сме разграничени. Всъщност аз приканвам всички ние да практикуваме " дистанцирана социализация ". "

Освен да съблюдаваме рекомендациите за физическа отдалеченост, би трябвало да съблюдаваме и другите превантивни ограничения като усърдно измиване на ръцете, кихане и кашляне в лакътя и отбягване на докосването на лицето. Ако почувствате признаци като висока температура, суха кашлица или затруднено дишане,останете изолирани у дома и потърсете персоналния си доктор по телефона.

 

nauka.offnews.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Израб
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР