По време на брифинг в Букурещ българският премиер Кирил Петков

...
По време на брифинг в Букурещ българският премиер Кирил Петков
Коментари Харесай

Премиерът Петков не вярва БСП да напусне коалицията

По време на брифинг в Букурещ българският министър председател Кирил Петков съобщи, че не има вяра Българска социалистическа партия да напусне ръководещата коалиция. Социалистите заплашиха за създадат това, в случай че България изпрати оръжие на Украйна. Петков сподели още, че обединението работи добре макар многото вътрешни различия.

По думите на премиера неговата партия “Продължаваме промяната” остава на остарялата си позиция и поддържа изпращането на оръжие на Украйна. Петков напомни, че украинският президент Зеленски е изискал България да ремонтира развалена украинска военна техника. Народното събрание ще има изключително съвещание на 4 май.

Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия, съобщи, че партията й ще напусне обединението, в случай че се вземе решение за изпращане на оръжие за Киев.

“Стигне ли се до решение на Министерски съвет за оръжие – напускаме” – отсече тя.

Нинова добави, че макар тази позиция на Българска социалистическа партия предварителни избори не се виждат скоро. Има Такъв Народ и Демократична България, които са поддръжници на изпращането на военна помощ в Украйна, не са коментирали въпроса в петък.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР