По време на бременност, а и след раждането, тялото на

...
По време на бременност, а и след раждането, тялото на
Коментари Харесай

Вижте как да се грижите за кожата си по време на бременност

По време на бременност, а и след раждането, тялото на дамите претърпява голям брой промени, които оставят своя отпечатък върху кожата.
От една страна, кожата придобива доста повече позитивни свойства, спрямо всеки различен интервал в живота. Тя става сияйна, косата здрава, ноктите също. От друга страна обаче, това се следи при общоприетите бременности. Не рядко бременността може да се окаже проблематична във връзка с положението на кожата. Много постоянно се характеризира с огромна сухота, разширени капиляри по краката, което води и до разширени вени, появяват се и тъмни петна.
Сухата кожа е изключително проблематична през зимните месеци, което може да докара до сърбеж. Сърбежът по време на бременност може да бъде и предходник на някое от характерните болести през този интервал. Сред тях са уртикарията и някои типове херпесни положения.
Те би трябвало да бъдат съветвани и разпознати, с цел да не основават дискомфорт. 90% от тях изчезват с появяването на бебето, само че има други, физиологични промени на кожата, измежду които са тъмните петна, разширените вени и смяната на окосмяването, които зависят от хормоналните промени, и остават в първите няколко месеца след раждането и по време на интервала на кърменето.
Всяка бременност е строго самостоятелна, само че въпреки всичко е значимо да се изберат верните профилактични артикули за грижа за кожата, които да усъвършенстват еластичността и здравината ѝ, както и да са предопределени за предварителна защита на стрии.
Дерматолозите предлагат бременните да не се излагат прекалено много на слънце и да използват слънцезащитен крем. По-голяма част от продуктите, които се употребяват за справяне с белезите на възрастта, не би трябвало да бъдат използвани по време на бременност. Кремовете срещу бръчки биха могли да имат неподходящ резултат. Най-добре е по време на бременност да се употребяват кремове с хидратиращи функционалности, които да запазят влажността и омазняването на кожата, както и слънцезащитен артикул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР