По време на бързото си превземане на Газа през 2007

...
По време на бързото си превземане на Газа през 2007
Коментари Харесай

Военен брифинг: битката за Хан Юнис

По време на бързото си завладяване на Газа през 2007 година бойци на Хамас от крепостта на групировката Хан Юнис се форсираха на север по централния път Салах ад-Дин, насочвайки се към град Газа. Те срещнаха дребна опозиция от подкрепяните от Запада сили на Палестинската автономност.

„ Погледнаха наляво и надясно, нямаше никой, тъй че просто продължиха “ към столицата, спомня си задграничен посланик, основан тогава в района. За по-малко от шест дни Хамас завладя целия крайбрежен анклав.

Сега израелската войска се придвижи на юг по същия път към Хан Юнис, откакто към този момент беше превзела град Газа, защото се стреми да постави завършек на Хамас повече от 15-годишно ръководство на територията.

Както за израелските отбранителни сили, по този начин и за водачите на Хамас, за които се счита, че се крият в тунели под Хан Юнис, борбата за града, който в този момент гъмжи от бежанци от север, се трансформира в новия фокус на войната – когато интернационален нараства натискът върху Израел да понижи броя на цивилнит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР