По време на аудиенцията понтификът заяви, че все още не

...
По време на аудиенцията понтификът заяви, че все още не
Коментари Харесай

Папа Франциск е приет в болница с грип

По време на аудиенцията понтификът съобщи, че към момента не се е възстановил изцяло, откакто е съкратил работната си стратегия през последните дни поради признаци на грип.  " Все още съм леко настинал ", съобщи Франциск по време на аудиенцията в зала " Павел VI " във Ватикана. 

Наложило се е катехизисът на понтифика да бъде прочетен от един от неговите асистенти, монсеньор Филипо Чампанели, както и преди се е случвало, когато папата се е чувствал нерадушен. 

87-годишният папа съобщи по-рано през седмицата, че не се усеща добре поради " лек грип ", както показаха от Ватикана. 

Здравословното положение на папата, който е на този пост от 2013 година, е несигурно от известно време. В последните месеци главата на Римокатолическата черква, сплотяваща повече от 1,4 милиарда католици по света, на няколко пъти имаше инфектиране на дихателните пътища.

Миналата година 87-годишният Франциск бе приет в болница два пъти в клиника в Рим, в това число за коремна интервенция. Той постоянно употребява инвалидна количка при обществени изяви заради заболяване на коляното, означават ДПА.

Папата бе заставен да анулира планувано пътешестване за срещата на върха за климата КОП28 в Дубай предишния декември поради последствията от боледуване от грип и инфектиране на белите дробове, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР