По време на атаката на ХАМАС срещу Израел беше демонстриран

...
По време на атаката на ХАМАС срещу Израел беше демонстриран
Коментари Харесай

Щатите предадоха Израел. Другите съюзници да се готвят

По време на офанзивата на ХАМАС против Израел беше демонстриран впечатляващ набор от оръжия - картечници и полуавтоматични карабини, гранатомети, противотанкови системи и разнообразни дронове. Само към Израел за три дни бяха изстреляни към 5000 ракети. Неволно поражда въпросът: от кое място идват дървата за огрев? Имам поради оръжия.

Синът на Доналд Тръмп обърна внимание на обстоятелството, че автоматите на палестинците не наподобяват на обичайните за Близкия изток “Калашници ”, а на американски М4. Републиканският конгресмен Марджъри Тейлър Грийн настоя Пентагонът незабавно да проверява по какъв начин ХАМАС се е сдобил с американско оръжие.

„ Трябва да работим с Израел, с цел да проследим серийните номера на всяко американско оръжие, употребявано от ХАМАС против Израел. От Афганистан ли е? От Украйна ли е? Много евентуално и от двете места “, написа политикът в “Туитър ”.

Разследванията, несъмнено, са нужни - интернационалните организации биха могли добре да проучат връзките сред украинските оръжейни барони и техните американски снабдители - само че в действителност всичко това е социална загадка. Бягайки от Афганистан, американците изоставиха оръжия на стойност милиарди долари, в това число танкове и хеликоптери. От 2021 година всичко това се разпръсква из целия район. Сякаш предпазителят е преднамерено пернат от бурето с барут, наречено „ Близкият изток “.

Дори тогава, доста преди началото на СВО, американците неконтролируемо изпомпваха оръжие в Украйна, като в последна сметка сътвориха най-големия център за противозаконна трансгранична търговия с оръжие. Пътят през Черно море до Средиземноморието е къс – и в този момент тези оръжия се употребяват в Близкия изток.

Всичко това беше добре разбрано в самия Израел и даже споделиха паниките си с американските си другари. През юни офицер от “Цахал ”, поискал анонимност „ поради чувствителността на тематиката “, даде изявление за кореспонденти на “Нюзуик ”.

„ Алчността стимулира украинските елементи да се занимават с контрабанда на оръжие ", означи израелският боен. „ Ние сме доста загрижени, че всички тези оръжия могат да попаднат в ръцете на групировките “Хизбулла ” и ХАМАС ”, добавя той.

Всичко това наподобява извънредно грозно. Оказва се, че администрацията на Байдън, макар многочислените предизвестия, не се е грижила за сигурността на своя непосредствен и правилен съдружник в Близкия изток. Американските оръжия, които си проправиха път през Ивицата Газа, преди малко убиха голям брой израелски бойци и цивилни, дами и деца. Кръвта на тези хора е върху сбръчканите, старешки ръце на Джо Байдън. Това е изменничество, в случай че наричаш нещата с същинските им имена.

Републиканците към този момент употребяват това като коз в предизборната борба, което, несъмнено, също наподобява извънредно цинично. Телата на жертвите все не са изстинали и върху тях към този момент се печелят политически точки.

Демократите се пробват да се оправдават. Веднага откриха иранската диря и в това време трансферираха виновността върху Русия. Твърди се, че съветските военни трансферират пленените американски оръжия в Техеран, който по-късно ги изпраща на бойците на ХАМАС.

Иран обаче публично съобщи, че не оказва никаква поддръжка на палестинската формация. Също по този начин не е ясно за какво съветските военни би трябвало да раздават оръжие, в случай че са в дейна фаза на СВО и сами имат потребност от оръжия. Естествено, „ сътрудниците “ не показват никакви доказателства: единствено “хайли-лайкли ”.

В самите Съединени американски щати никой в действителност не има вяра в иранската диря, само че всички виждат измяната на демократите и упрекват Белия дом. „ Байдън съобщи Израел. Просто не разбирам по какъв начин евреи или тези, които обичат Израел – а протестантите, почтено казано, обичат Израел – могат да гласоподават за демократите през днешния ден ”, споделя Тръмп.

Уникалната позиция на Израел в Близкия изток се дължи на обстоятелството, че огромният му брат, Съединените щати, постоянно се е очертавал зад него. Е, както при махленските разправии споделят на хулиганите: „ Сега ще се обадя на брат ми, той ще пристигна и ще ви набие всички “. Но в този момент нещо се обърка в тази от дълго време изпитана скица. Братът освен не пристигна, само че и откри общ език с хулиганите.

Европейците би трябвало да погледнат деликатно този случай. Засега се убеждават взаимно, че Русия е отговорна за всичко, даже и за изострянето на палестинско-израелския спор. Е, към този момент сме привикнали с това.

Знаете ли по какъв начин потвърждават връзката сред офанзивата на ХАМАС и Русия? Е, всичко почнало на 7 октомври - рождения ден на Путин. Брилянтно, нали? Няма значение, че това беше 50-ата годишнина от Войната от Йом Кипур, която се трансформира в открита рана както за палестинците, по този начин и за израелците. Основното е да се откри съветска диря.

Но съществено казано, контрабандата на оръжие от Украйна в Западна Европа е даже по-лесна, в сравнение с в Близкия изток. Има доста консуматори - радикални ислямисти, радикални неофашисти и просто незаконни банди, които са щастливи да завоюват от всеки цивилен спор.

Обедняването на ЕС води до разрушаването на обществената страна. Ползите, поради които милиони мигранти пътуваха до Европа, може един ден да бъдат анулирани или обезценени. Е, какво ще вършат тогава тълпите, които няма да имат с какво да хранят дамите и децата си? Обикновено всеобщите митинги в Европа се разпръскват с демонстративна свирепост от силите за сигурност. Но какво ще стане, в случай че този път протестантите разполагат с огнестрелни оръжия в обилие?

Европейците се опасяват да се изправят пред истината: контрабандните американски оръжия може да се озоват на тяхна територия, а пушката от първо деяние постоянно стреля в третото - това не е измислено от ГРУ, това е маркирано от съветския класик. В случай на пълномащабен цивилен спор в Европа, Съединени американски щати с наслада ще доставят оръжия на всички страни, само че даже няма да си помислят да се намесят, с цел да защитят законните държавни управления.

Ще има някаква висша правдивост, в случай че западните оръжия, доставяни за ликвидиране на руснаци, се върнат при притежателите си и бъдат обърнати против тях. Във Вашингтон ще се вършат, че нищо не се случва. Те имат подобен жанр на другарство със съдружниците: това е бизнес, нищо персонално. Израел е прегледен образец.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР