По време на акцията на МВР, обявена като война срещу

...
По време на акцията на МВР, обявена като война срещу
Коментари Харесай

Задържан след гонка: Открита ли е полицейска лампа в колата му?


По време на акцията на Министерство на вътрешните работи, оповестена като " война против дрогираните водачи ", органите на реда задържаха мъж, в чийто автомобил се твърдеше, че са открити полицейска лампа и радиостанция. Какво демонстрират протоколите за обиск?

7 юли. Малко след 15 ч. служители на реда пробват да спрат със сигнал от стоп палка автомобил. По данни на Министерство на вътрешните работи транспортното средство не стопира и стартира гонка. Малко по-късно водачът 40-годишният Тони Иванов и неговите спътници са арестувани. Според юристът им обаче гонка не е имало.

„ Автомобилът, тъй като е са били в една позиция на прикритие, не реагира на тази стоп палка. И след безусловно 50 метра те потеглят на сигнал на полицейски лампи и колата стопира “, съобщи Галя Гълъбова, юрист на Тони Иванов.

Според юрист Гълъбова липсват данни, че в колата е имало полицейска лампа и радиостанция. От предоставените от нея протоколи за обиск излиза наяве, че в 40-годишния мъж са открити единствено пари и мобилен телефон.

„ Тук е изписано, че след инспекция се вижда, че в автомобила не са открити, открити или конфискувани никакви материални доказателства. А предното стъкло е счупени 10 дни преди този момент. Има заведена вреда при осигурител “, добави юрист Галя Гълъбова.

Попитахме и полицията попада ли полицейското съоръжение в протоколите. Отговор не получихме поради продължаващото следствие.

Преди дни обаче от Министерство на вътрешните работи твърдяха, че водачът е бил с невалидна брошура.

„ При осъществената инспекция в автомобила е открита полицейска лампа и 2 радиостанции. За случая неотложно е докладвано “.

„ Тези фотоси - по делото липсват такива мнения. Всеки може да направи всичко на тези фотоси “, сподели още юрист Галя Гълъбова.

Тя добави, че клиентът й има брошура, а в деня на задържането не е бил зад кормилото на автомобила.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР