По време на 15-ата среща на върха, проведена през август,

...
По време на 15-ата среща на върха, проведена през август,
Коментари Харесай

Първата държава, която може да откаже да се присъедини към БРИКС

По време на 15-ата среща на върха, извършена през август, алиансът БРИКС насочи покана към още шест страни да се причислят към неговите редици.

По време на срещата на върха в Йоханесбург към алианса се причислиха Саудитска Арабия, ОАЕ, Аржентина, Египет, Иран и Етиопия, с което броят на членовете на алианса набъбна до единадесет. Въпреки че петте страни производителки на нефт показаха подготвеност да одобряват тази покана и ще се причислят през 2024 година, отговорът на Аржентина остава неразбираем.

Президентът на Аржентина Алберто Фернандес приветства поканата на БРИКС като “ “, която ще послужи за “ ” на нацията. Сега обаче страната е изправена пред неповторимо предизвикателство. Този месец в Аржентина се организират общи избори, а новото държавно управление е готово да встъпи в служба през декември.

Струва си да се означи, че президентът Фернандес е избрал да не търси преизбиране, а претендентът за президент Серхио Маса е избран да съставлява тяхната партия на идните избори. Маса удостовери, че Аржентина в действителност ще стане част от БРИКС, в случай че бъде определен за президент. И Фернандес, и Маса са членове на демократичната “ “.

За разлика от тях крайнодясната партия “ ” издигна Хавиер Милей за собствен претендент за президент.

Милей се ангажира да откаже поканата на БРИКС, в случай че завоюва победа на идните избори. Повдигайки се на вълната на антисистемните настроения, Милей подлага на критика остро Китай и Русия, като ги дефинира като режими на подтисничество.

Освен това той изрази противоречие с решението на БРИКС да одобри Иран в състава си, като уточни присъединяване на Иран в бомбения атентат против еврейски център в Буенос Айрес през 1994 година като гнойна рана в паметта на нацията. Кандидатът за президент също по този начин изрази неодобрението си към президента на Бразилия Лула да Силва за това, че е разрешил на БРИКС да откри наличие в Южна Америка, като съобщи:

Аз пазя свободата. Китай, Путин и Лула не го вършат, във връзка с консорциума БРИКС.

В резюме, присъединението на Аржентина към БРИКС зависи от изборния резултат. Ако Маса победи, страната ще се причисли към алианса; победа на Милей обаче ще докара до отменяне на поканата. По този метод отговорността за определянето на присъединяване на Аржентина в БРИКС лежи напълно върху плещите на гласоподавателите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР