По време на 107-дневен круиз на кораба Queen Victoria на

...
По време на 107-дневен круиз на кораба Queen Victoria на
Коментари Харесай

Огнище на инфекция на круизен кораб, пътници се оплакват от диария и повръщане

По време на 107-дневен круиз на кораба Queen Victoria на Cunard Cruise Line е настъпило всеобщо отравяне на пасажери и членове на екипажа. Това е трансформирало мечтаното пътешестване в същински призрачен сън. Подробности за случая разкрива NBC News.

Около 139 души на борда, в това число 123 пасажери и 16 членове на екипажа, са се оплакали от стомашно-чревни признаци като диария и повръщане, съгласно американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

Първите случаи са регистрирани на 22 януари, когато корабът е дебаркирал във Форт Лодърдейл. Круизната компания неотложно е приложила процедури за разчистване и стерилизация на борда, инфектираните лица са били изолирани, с цел да се предотврати разпространяването на заболяването.

Причината за експлоадирането на заболяването към момента не е известна, само че специалистите означават, че круизните кораби са разплодник на по този начин наречения норовирус. В последна сметка, гъсто обитаемоте тесни кабини и общите елементи способстват за бързото разпространяване на стомашно-чревни болести от човек на човек.

Според компанията Cunard на борда на Queen Victoria е имало 1824 пасажери и 967 членове на екипажа. Лайнерът е на 107-дневен круиз, който е почнал на 11 януари в Саутхемптън, Обединеното кралство. Маршрутът включва спирки в Аруба, Гватемала, Мексико, Сан Франциско и Хавайските острови.

„ Можем да потвърдим, че дребен брой посетители са докладвали признаци на стомашно-чревно заболяване на борда на Queen Victoria. Компанията неотложно задейства своите усъвършенствани протоколи за здраве и сигурност, с цел да подсигурява благосъстоянието на всички посетители и екипажа на борда. Мерките се оказаха ефикасни ", споделя представител на Cunard Cruise Line.

Съобщава се, че във вторник, 6 февруари, круизният транспортен съд ще дойде в Сан Франциско (САЩ). Планирано е пътуването да завърши на 12 февруари.

Между другото, медицинският личен състав на круизните кораби под юрисдикцията на Съединени американски щати е задължен да рапортува случаи на стомашно-чревни болести на Програмата за хигиенизиране на корабите, в случай че минимум два % от хората на борда са инфектирани.

Превод: GlasNews.bg



Във вторник, 6 февруари, круизният транспортен съд ще дойде в Сан Франциско / Снимки: AP & Naomi Baker
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР