По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт на затвор

...
По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт на затвор
Коментари Харесай

Затвор за мъж, шофирал автомобил без регистрационни табели след употреба на наркотици

По импортиран от Софийска районна прокуратура обвинителен акт на затвор е наказан мъж, карал кола без регистрационни табели след приложимост на наркотични субстанции.

На 04.04.2022 година, към 02,25 ч., обвиненият Д.М. карал лек автомобил, марка „ Мерцедес “, по ул. “Даскал Манов ” в гр. София, когато бил спрян за полицейска инспекция, защото колата била без регистрационни табели. Обвиняемият бил със забавени реакции и служителите на реда му създали,,Drugtest 5000 “, който отчел позитивен резултат. След това Д.М. е съпроводен до болница, където дал проба за проучване. Резултатите посочили, че обвиненият е карал след приложимост на тетрахидроканабинол, амфетамин и метамфетамин. Деянието е осъществено наново, откакто Д.М. е осъждан за идентично закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343б,ал.4,вр.ал.3,вр.чл.28,ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Д.М. е признал виновността си и Софийски областен съд му наложи наказване от 1 година и 7 месеца „ отнемане от независимост “  при първичен „ непоколебим “ режим, 500 лв. санкция и 2 години отнемане от право за ръководство на МПС. Решението е дефинитивно, като присъдата е на база съглашение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР