По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

Осъдиха мъже на 10 години затвор за кражба на стойност близо 200 хил. лева

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор са наказани петима обвинени за кражба и укривателство на картини и движимости с антикварна стойност, оповестиха от СРП.

От неустановена дата през месец декември 2018 година до 29.12.2018 година, обвинените А.А. и В.Х. счупили прозорец на къща на бул. " Сливница " в гр. София и от нея откраднали 5 картини на Владимир Димитров-Майстора, 7 картини на Димитър Киров,1 картина на Вили Николов и движимости с антикварна стойност – всичко на обща стойност 190 256,50 лв..

След това А.А. и В.Х. се свързали с обвинените П.К. и А.Й., които за да набират за себе си имотна полза, спомогнали да бъдат отчуждени движимите движимости, за които предполагали, че са добити посредством закононарушение, като укривателството е в огромни размери. Обвиняемият А.Й. взел 10 от картините, които били на обща стойност 144 756,50 лв. и ги предал на обвиненият Б.Н., който от своя страна ги продал на антиквар за 8500 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане. А.А. и В.Х. са упрекнати за кражба в изискванията на рисков рецидив - закононарушение по чл.196, ал.1, т.2, чл.195, ал.2, вр. ал.1, т.3, пр.1 и т.4, пр.1, вр.чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр.чл.29, ал.1, б. “а “и б. “б “ от Наказателен кодекс. П.К., А.Й. и Б.Н. са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство. В хода на следствието са събрани доказателства за виновността на обвинените и е импортиран обвинителен акт в Софийски областен съд.

Софийски областен съд призна обвинените за отговорни по повдигнатите им обвинявания и наложи на А.А. и В.Х. наказване " отнемане от независимост " за период от 10 години, което те следва да изтърпят дейно при първичен " непоколебим " режим, на Б.К. наказване " отнемане от независимост " за период от 5 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен " общ " режим и " санкция " в размер на 6000 лв., на А.Й. наложи наказване " отнемане от независимост “ за период от 3 години и 6 месеца при първичен " общ " режим и " санкция " в размер на 6000 лв., а на Б.Н. – " отнемане от независимост " за период от 3 години, което се отсрочва за период от 5 години и " санкция “ в размер на 5000 лв..

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР