По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор рецидивист за измама

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан на 4 години затвор 42-годишен мъж за машинация, осъществена в изискванията на рисков рецидив.

За времето от 09.10.2021 година до 14.10.2021 година в гр. София, при изискванията на продължавано закононарушение – с три действия, обвиненият А.Б. за да набави за себе си имотна полза в размер на 900 лв. е възбудил подвеждане у разнообразни лица и с това е предизвикал имотна щета. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото обвиненият е осъждан дейно на „ отнемане от независимост “ за идентично закононарушение.

На 09.10.2021 година в магазин в търговски център на бул. „ Черни връх “ в град София, обвиненият заблудил продавач-консултанта И.О., че е чиновник на магазин за бижута и се е схванал със притежателя на магазина, да получи 400 лв. капаро, което да му бъде заплатено от оборота. И.О. повярвала на думите на обвинения и му дала желаната сума.

На 13.10.2021 година, обвиненият отишъл в същия МОЛ, само че в различен магазин, където декларирал на продавачката, че се е схванал с шефа на магазина да му бъдат дадени 300 лв. от оборота за обувки, който шефът бил харесал в магазина, в който работел обвиненият.

На 14.10.2021 година обвиненият още веднъж посетил комерсиалния център. Този път се показал за чиновник на магазин за часовници. Той отишъл в магазин за бижута и заблудил Ц.Г., че е другар на шефа и двамата са се разбрали чиновник в магазина да му даде 200 лв. от оборота. Ц.Г. дала сумата на А.Б. След като той напуснал магазина, тя се свързала с шефа и схванала, че е била излъгана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 211, вр. член 209, ал.1, вр. член 29, ал.1, б. „ А ”, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци, които сочат А.Б. като създател на действието.

Софийски областен съд призна А.Б. за отговорен по повдигнатото му обвиняване, като му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР