По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе
Коментари Харесай

4 години затвор за мъж, ограбил и блудствал с 92-годишна баба

По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено дейно наказване от четири години „ отнемане от независимост “ по отношение на Райко И.

Той е наказан за това, че незаконно лишил непознати движими движимости от владението на стара жена в дома й в с. Звездец Общ. Малко Търново, като я заплашил с нож и ножица, както и по тази причина че по същото време и на същото място направил блудничество, като използвал за това мощ. Престъпните действия са осъществени на 15.04.2020г. в дома на потърпевшата. Общата стойност на отнетото е сумата от 76,45лв. и стационарен телефон на стойност 40лв. Престъпленията са квалифицирани по чл.198 ал.І и по чл.150 ал.І вр. с чл.23 ал.І от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че грабежът и блудството са осъществени след приложимост на алкохол. Подсъдимият се е възползвал от познанството си с потърпевшата и от обстоятелството, че същата е била на напреднала възраст /92г./ и съвсем обездвижена на легло, заради голям брой болести. Постановеното наказване „ отнемане от независимост “ ще бъде изтърпяно при първичен „ общ “ режим в затвор, като същото е общо за двете закононарушения.

Присъдата на Районен съд – Малко Търново е доказана от Окръжен съд Бургас, влезнала е в законна мощ и е дефинитивна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - гр. Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР