По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен бе

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен бе
Коментари Харесай

Адвокат излъга клиента си, че ще подкупи съдията! Размина се с условна присъда

 По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен бе наложено условно наказване от пет месеца " отнемане от независимост “, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от 3 години, по отношение на юрист от град Сливен. Той е приет за отговорен за това, че за да набави за себе си имотна полза в размер на 1500 лв., възбудил и поддържал в подвеждане в своя подзащитен В.А., че ще съобщи парите на съдия-докладчик по несъмнено дело в Районен съд – Сливен, с цел да обезпечи удобен излаз по делото.  Престъплението е осъществено за интервала 11.06.2013 година до 18.06.2013 година в град Сливен. То е квалифицирано по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че сред юриста и В.А. са зародили връзки във връзка наказателно дело, в границите на което юристът е станал бранител на В.А. С цел да извлече полза за себе си, юристът внушил на В.А., че е приказвал няколко пъти със съдията-докладчик по наказателното дело, разрастващо се пред Районен съд – Сливен. Адвокатът съобщил на подзащитния си, че в случай че съдията получи сумата от 1500 лв. изходът от делото ще бъде удобен и В.А. няма да получи дейно наказване " отнемане от независимост “, а ще му бъде наложена " пробация “. Такива диалози сред юриста и съдията в никакъв случай не са били реализирани, което е открито от извършеното следствие.

До откриване на незаконното действие се е стигнало, откакто В.А. се е усъмнил в думите на юриста и алармирал за случилото се в ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен. Последвала е профилирана интервенция, включваща потребление на " белязани “ пари, с които полицейските чиновници са задържали юриста.

Делото е извършено пред съдийски сформира от Районен и Окръжен съд – Пловдив, защото съдиите в град Сливен са си създали отказ.

Постановеното наказване е дефинитивно, откакто първоинстанционната присъда на Районен съд – Пловдив е била доказана от Окръжния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР