По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът
Коментари Харесай

Затвор за мъж, управлявал автомобил без регистрационни табели и за даване на подкуп на полицейски служител

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказване от 3 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “ по отношение на Стоян С. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.

Той е обвиняем за това, че на 7 април 2018 година в гр. Сунгурларе, обл. Бургас, по улица „ Георги Димитров “ управлявал товарен автомобил марка „ Пежо” без регистрационни табели, защото цитираният автомобил не е бил регистриран по подобаващ ред според Наредба № І-45/2000 година на Министерство на вътрешните работи.

Той е обвиняем и за това, че по същото време и на същото място е дал рушвет – парична сума в общ размер на 100 лв., на полицейски чиновници, с цел да не му сформират акт за определяне на административно нарушаване за установените от тях нарушавания в качеството му на лидер на товарения автомобил, за това, че ръководи моторно транспортно средство, без да има съответното удостоверение за ръководство и за това, че ръководи нерегистрирано по надлежния ред моторно транспортно средство.

След като подсъдимият схванал, че полицейските чиновници открили нарушаванията му, решил да се приближи до предната лява врата на полицейския автомобил, след което протегнал ръка през отворения прозорец и сложил две банкноти от по 50 лв. в джобчето на кората отвътре на вратата. Стоян С. бил арестуван.

Наказанието е постановено след извършено съвещание по реда на съкратеното произвеждане. То е общо за двете закононарушения. На Стоян С. е наложена и „ санкция “ в размер на 510 лв..

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР