По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът
Коментари Харесай

Осъдиха Христо и Фана, обрали мъж на автогарата в Котел! Справедливо ли е наказанието?

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи дейно наказване от 3 години и 4 месеца отнемане от независимост по отношение на Христо И. Той е упрекнат за това, че на 11.07.2018 година в Котел, в съучастничество с Фана К. - също подсъдима по делото, като съизвършители, лишили непознати движими движимости - мъжка кожена чанта и съдържащото се в нея, всичко е било на обща стойност 60 лева, от владението на притежателя им, с желание незаконно да ги присвоят. Те използвали и мощ.

Това е закононарушение по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс за Фана К. и закононарушение по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.29 от Наказателен кодекс за Христо И., защото за него действието е осъществено при условилата на рисков рецидив.

Подсъдимият Христо И. ще би трябвало да изтърпи наложеното наказване при първичен непоколебим режим в затвор.

Със същата присъда Окръжен съд – Сливен е наложил условно наказване от 2 години отнемане от независимост по отношение на Фана К., изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от 4 години.

Пострадалият гостувал в град Котел по случай тържество на собствен другар, който имал рожден ден. След привършване на тържеството потърпевшият отишъл до автогарата в града, с цел да изчака рейс, с който да се прибере в обитаемото място, в което живее. Той бил видян от Христо И. и Фана К. на автогарата. Христо И. се доближил към него, с цел да му изиска цигари, само че откакто получил такава почнал да нанася удари в главата на потърпевшия, който паднал на земята. Тогава Фана К. се насочила към падналия мъж и издърпала чантичката му. Веднага по-късно двамата обвинени побягнали.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР