По-високите цени за квотите въглеродни емисии са донесли 2.4 милиарда

...
По-високите цени за квотите въглеродни емисии са донесли 2.4 милиарда
Коментари Харесай

Германия с рекордни приходи от въглеродна търговия

По-високите цени за квотите въглеродни излъчвания са донесли 2.4 милиарда евро (2.9 милиарда долара) на немската хазна през първите шест месеца на годината. Това заяви в понеделник службата за търговия с излъчвания, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

За съпоставяне, за цялата предходна година приходите от парникова търговия са 2.7 милиарда евро. Досегашният връх от 3.2 милиарда евро, регистриран през 2019 година, може да се окаже надминат.

СО2 документи би трябвало да купуват електроцентрали и промишлените браншове, които емитират огромни количества парникови газове. Допълнителни документи могат да бъдат добити посредством търгове на енергийната борса в Лайпциг, където цената им се увеличи през последните месеци.

Миналата година документ за издаване на звук въглеродни излъчвания струваше приблизително под 25 евро. Цената набъбна до 33 евро през януари и до 52 евро през юни. Това нарастване се дължи частично на по-малкия брой налични документи, като задачата е да се насърчат вложенията в съкращаването на излъчвания.

Растежът, наред с по-високите цени на горивата, способства за повишаването на електрическата енергия, чийто цени на едро доближиха най-много от 2008 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР