По-високите данъци на имотите в курортите се отменят. Това решиха

...
По-високите данъци на имотите в курортите се отменят. Това решиха
Коментари Харесай

На комисия: Отмениха по-високите данъци на имотите в курортите

По-високите налози на парцелите в курортите се анулират. Това взеха решение на изключително съвещание депутатите от бюджетната комисия към Народното събрание. От началото на тази година по-високи налози са въведени в 46 курортни общини. Хората, които към този момент са ги платили, ще си получат парите назад, заяви Българска национална телевизия.
Собствениците, които към този момент са заплатили своя заможен налог, ще имат два разновидността след преизчислението - или да им бъдат възобновени парите незабавно, или да им бъдат прихванати последващи отговорности.
Причина за смяната на закона е решение на Конституционният съд, който постанови, че опонира на конституцията да бъдат облагани жилищата в курортите с по-висок данък. Така единствено няколко месеца, откакто бяха признати тези текстове - те отпадат.
Първоначалните калкулации на общините посочваха, че по-високите налози ще им донесат в допълнение 200 млн. лв.. Сега тези пари няма да постъпят в локалните бюджети. Целта на поправката тогава беше да излязат на ярко укритите от притежателите на парцели приходи.
По-високият налог важеше за тези парцели в курортите, които не са отдавани чартърен или не са регистрирани като туристически обекти и не са главно жилище.
" С наредбите, които приехме, ние дадохме инструкции тази анулация на този член да важи с дата от 1 януари 2019 година и хората, които са платили служебно да им бъде преизчислен размерът на налога, който дължат, като той ще бъде в размерите преди влизането в тази наредба ", сподели ръководителят на парламентарната бюджетната комисия Менда Стоянова.
Новите ремонти ще влязат в действие едвам откакто бъдат гласувани на първо и второ четене в пленарна зала и обнародвани в държавен вестник. Очаква се това да стане в съкратени периоди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР