По-високи заплати за военнослужещите от следващата година прие и на

...
По-високи заплати за военнослужещите от следващата година прие и на
Коментари Харесай

Комисията по отбрана прие 30% по-високи заплати за военните

По-високи заплати за военнослужещите от идната година одобри и на второ четене парламентарната Комисия по защита с промени в Закона за защитата и въоръжените сили.

В края на предходната седмица поправките бяха утвърдени в пленарната зала на първо четене и плануват от 1 януари 2025 година възнагражденията на военнослужещите да се покачат приблизително с 30%.

Базата за установяване размера на главното месечно заплащане за най-ниската служба се дефинира годишно въз основа на междинната работна заплата за второто тримесечие на миналата година. Така главното месечно заплащане се усилва с коефициент по отношение на базата, както следва: за офицери - не по-малко от 1,2; за офицерски претенденти, сержанти и бойци - не по-малко от 1,0. Министърът на защитата със собствен акт ще дефинира базата за размера на възнагражденията, одобриха депутатите от комисията.

Според предлаганите промени, месечното заплащане на военнослужещите, заемащи основни длъжности, може да надвишава с до 80 на 100 размера на месечното заплащане за съответното длъжностно равнище, несъмнено в акта на министъра на защитата.

Комисията одобри предлагането на „ Възраждане “, в случай че има дефлация и падне междинната заплата в страната, това да не се отразява на възнаграждението на военнослужещите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР