По-високи цени на билетите от 1 януари 2023 година въвежда

...
По-високи цени на билетите от 1 януари 2023 година въвежда
Коментари Харесай

По-високи цени на билетите за „Двореца“ в Балчик от 1 януари

По-високи цени на билетите от 1 януари 2023 година вкарва Държавен културен институт – Културен център (ДКИ - КЦ) „ Двореца “ в Балчик, заяви на конференция неговият шеф Жени Михайлова.

Билетът за възрастни ще коства 15 лв., по отношение на седем лв. през последните две десетилетия. Пакетната цена за фамилно посещаване става 22 лв. – за двама родители с безграничен брой деца, изясни тя. Учащи до 25-годишна възраст и пенсионери ще влизат против три лв..

Всички събития в културния календар на ДКИ – КЦ „ Двореца “ влизат гратис в програмата на посетителите – т.е., те „ ще могат да се насладят на още 5-6 зали, които ще бъдат с неповторими изложения “, добави Михайлова.

По думите ѝ повишаването на билетите се постанова главно поради високата цена на тока, която за „ Двореца “ се е нараснала към три пъти. „ Въпреки публичната поръчка, която вършим, сме в неспособност да плащаме “, изясни Михайлова.

„ Имаме 46 здания с доста изложбени зали и спомагателни пространства навън и закрито, които се осветяват. Цялото алейно осветяване на 183 декара се заплаща от „ Двореца “, както и ефектното осветяване. Освен че се заплаща, то се и поддържа от „ Двореца “, тъй че не ни е допустимо повече да задържаме ниски цени “, добави Михайлова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР