По-високи цели и задачи за новия сезон си поставят в

...
По-високи цели и задачи за новия сезон си поставят в
Коментари Харесай

Клубът по художествена гимнастика Черно море вдига целите

По-високи цели и задания за новия сезон си слагат в най-младия варненски клуб по художествена гимнастика Черно море, оповестиха за Българска телеграфна агенция от клуба.

Той е основан в края на 2020 година с упоритостта да пресъздава хубост и да възпитава у децата любов към спорта. Екипът подвига летвата още по-високо, що се отнася до подготовката и условията към състезателките. Главният треньор и президент на клуба Здравена Накева и треньорките Здравка Саздова, Ивана Николова, Кристияна Петрова, олимпийската медалистка Владислава Танчева и Цветелина Цветкова работят с повече от 120 девойки от 3 до 14 години в другите възрастови групи. Клубът развива две посоки – всеобщ спорт и високо спортно майсторство.

Резултатите към този момент са налице. През миналия сезон децата на клуба извоюваха златни, сребърни и бронзови оценки и от интернационалните шампионати, и от държавните шампионати в „ Б “ категория при девойките младша до 10 година и при девойките младша възраст. Медали завоюваха и най-малките състезателки в двете национални Гимнастради, извършени в Шумен и Пловдив. На церемония концерта в Двореца на културата и спорта, отдаден на 70 години художествена гимнастика в морската столица, децата на КХГ „ Черно море “ впечатлиха с истински композиции и обраха аплодисментите на публиката.

„ В клуба изповядваме философията, че художествената гимнастика не е единствено здраве, хармония и магия за окото. Нашият спорт възпитава в дисциплинираност, целенасоченост, родолюбие. Желанието ни е повече девойки да се допрян до вълшебството, наречено гимнастика, да почувстват духа на спортната конкуренция, да се научат да търсят успеха в конкурентна среда “, споделя Здравена Накева.

Тя е уверена, че пътят, по който върви младият варненски клуб, е верният и огромните триумфи занапред предстоят. За идващия сезон в КХГ „ Черно море “ са си сложили за цел да имат състезателки към този момент и в категория „ А “.

Конкуренцията в художествената гимнастика е доста сериозна, само че нашата упоритост е действителна и задачата - изпълнима. Ще бъдем измежду най-хубавите клубове в страната, безапелационна е Здравена Накева.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР