По-високи суми за глас и нови схеми в търговията с

...
По-високи суми за глас и нови схеми в търговията с
Коментари Харесай

Цената на вота: МВР отчита по-високи цени на глас и нови схеми

По-високи суми за глас и нови схеми в търговията с избор за идните избори, регистрира полицията. Това разяснява в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Полицейска интервенция в пловдивския квартал „ Столипиново “

В схемите се включват и общинските администрации, които вземат решение да дават разнообразни обществени услуги директно преди изборите, сподели още гл. комисар Тодоров. Но не посочи дали има и кметове, забъркани в търговията с избор.    

Повече пари за един глас и по-разнообразни форми за стимулиране на купения избор регистрира Министерство на вътрешните работи. 

„ Различни са сумите, да кажем от 100 лева нагоре – до 150 лева На разнообразни места информацията е друга, надлежно ние я ревизираме. Има и тук-там данни за корпоративен избор, обществени услуги от някои администрации да се дават тъкмо в този миг. Има и класическите лихварски опрощавания на вноски, в това число и предоставяне на пари на ръка. Така че схемите са както добре познати, по този начин и някои по-особени. Работим за всеки един сигнал без значение за коя политическа мощ става въпрос “, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Проверяват се общо 15 сигнала за присъединяване в търговията с избор

Профилът на купувачите съответствува с профила на лица от престъпния контингент, които правят и други закононарушения, свързани с акцизни артикули, лихварска активност, разпространяване на опиати.

„ Ще работим освен до изборите и в деня на изборите, само че и след изборите, защото има информация, че част от заплащанията ще станат и след изборите “, предизвести гл. комисар Тодоров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР