По-високи стипендии ще получават студентите при провеждане на студентска практика.

...
По-високи стипендии ще получават студентите при провеждане на студентска практика.
Коментари Харесай

Вдигат стипендията при участие в студентска практика

По-високи стипендии ще получават студентите при осъществяване на студентска процедура. Това реши държавното управление, като одобри смяна на Постановлението за изискванията и реда за даване на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши учебни заведения и научни организации.

Размерът на стипендията при осъществяване на студентска процедура се дефинира по часова ставка. С признатото решение тя се усилва от 2,50 лв. на час на 4,50 лв. на час, което е покачване с 80%.

3000 лв. стартова заплата дават на приключилите Техническия университет

Измененията дават опция стипендия да се дава и на студентите, които се включат в апробиране на дуално образование във висшето обучение. Нейният размер също ще е 4,50 лв. на час.

В последните години дуалното образование откри сполучлива реализация в учебното обучение, откакто беше апробирано по време на осъществяването на планове, финансирани с европейски средства. Този сполучлив модел на образование следва да бъде надграден, като се даде опция за използването му и във висшето обучение.

 istock istock
С днешното решение се актуализира и размерът на присъщите при провеждането на една студентска процедура разноски. Той се усилва от 320 лева на 577 лева, като в тази сума се включват разноските за заплащане за университетския ментор на студента и за неговия наставник, за застраховка на студента за времето на практиката, за пътни разноски и други Размерът на присъщите разноски за апробиране на дуално образование на студенти се дефинира на 922 лева.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР